Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nová studie: Ženy drží víc diet než mají milenců! Po měsíci to ale vzdávají!

Víc než polovina dotázaných přiznala, že držela víc diet, než měla sexuáln
21. ledna 2014 | 11:54

Šokující pravda! Víc než sex nás zajímá hubnutí. Držíme totiž dvakrát tolik diet, než máme sexuálních partnerů. Ale vydržíme to jen měsíc. Tedy alespoň pokud jde o hubnutí. Milostný vztah si ve většině případů užíváme déle.

Nějakou tu dietu už držel asi každý z nás. Ať už více či méně úspěšnou. Co nás ale skutečně přinutí hubnout? Kolik v průměru shodíme a kvůli čemu se na dietní režim nakonec vykašleme? Pravda vás překvapí!

Nový výzkum prokázal, že průměrná žena má v životě osm milenců, drží dietu v průměru šestnáctkrát za život a celkem nakonec zhubne okolo dvaatřiceti kilo.

Víc než polovina dotázaných přiznala, že držela víc diet, než měla sexuálních partnerů. To vypovídá o tom, že touha po tom být štíhlá, je každodenním bojem milionů žen.

Sex je zábava
Autor: shutterstoclk

Studie také ukázala, že průměrně vydržíme hubnout jeden měsíc a nejčastěji se nám za tu dobu podaří shodit dva až tři kilogramy. Nicméně víc než čtvrtina žen přiznala, že dietu poruší už po týdnu.

Nemusíte držet drsatické diety, stačí dodržovat zásady správného hubnutí.
Autor: Shutterstock
A proč vlastně hubnout začínáme? Nejpopulárnějším důvodem pro zahájení diety je vlastní nespokojenost s naším tělem. Sedmadvacet procent dotazovaných pak uvedlo, že se chce cítit sexy a devatenáct procent touží po tom dostat se do formy před letní dovolenou. Jen jedno procento chce potěšit svého partnera.

Proč s hubnutím končíme?

1. nedostatek vůle 35 %
2. nuda 19 %
3. dietní chyba v rámci noci strávené venku s přáteli 17 %
4. zhubli jsme, kolik jsme chtěli 15 %
5. po večírku s přáteli  14 %