Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tuhle dietu rozhodně nezkoušejte! Může zabíjet!

Drastická dieta je životu nebezpečná, přesto se opět rozmohla po celém světě.
6. prosince 2013 | 11:00

Šílený trend v pojídání vaty je opět zpět. Nebezpečná dieta oblíbená převážně u modelek se objevila zhruba před dvaceti lety a po delším útlumu je zase zpátky. A ještě mnohem "lepší"!

Modelky a dospívající slečny, které prahnou po "vychrtlosti", teď mají nový dietní trik. Na celý jeden den si namočí vatu do džusu a ráno ji posnídají. Vata jim nabobtná v žaludku a dívky netrpí pocitem hladu.

Životu nebezpečné

Odborníci nad tímto nemoudrým trendem kroutí nevěřícně hlavami. Vata je totiž nestravitelný materiál, který může ucpat střeva. Navíc dnešní vata je vyráběna převážně ze syntetických vláken, takže je to téměř srovnatelné, jako kdyby dívky pojídaly tlačítka z klávesnice.

...
Autor: Shutterstock

Žádné živiny

Namočením vaty do džusu stejně tento nevšední "pokrm" živiny nezíská, jak si dívky mylně myslely. Odborníci spočítaly, že kdyby v jedné vatové kuličce byla obsažena polévková lžíce džusu a dívka jich denně snědla 500, stejně by ani omylem nezískala kalorie potřebné k životu.

Většina dívek, které propadly této nebezpečné dietě, končí na přístrojích kvůli celkovému selhání organismu. Kam až sahá hranice hubnutí?