Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zhubněte 2 kila za jediný den: Tyhle 3 diety fungují

Pokud potřebujete rychle shodit nějaký ten špíček, využijte jednodenní dietu
28. září 2013 | 06:00

Dopřávala jste si v létě grilovačky, zahradní party a „all inclusive“ hody na dovolené a najednou zjistila, že nedopnete oblíbené džíny? Vyberte si jeden z bleskově zeštíhlujících dní a rychle se zase budete cítit ve formě. Stačí, když si tento „odlehčovací“ den naordinujete pravidelně jednou týdně. Zregenerujete svou pleť, detoxikujete žaludek a střeva a posílíte imunitu. Nezapomeňte po dobu diety hodně pít neslazené tekutiny (až 3 litry denně), protože tím výrazně urychlíte odplavovaní toxinů z organismu.



Vločková dieta

Ovesné vločky jsou skvělé! Rychle zasytí, snižují glykemický index a navíc zvyšují spalování tuků. Kromě toho vám dodají hodně potřebného hořčíku.

Snídaně: ovesná kaše z 50 g vloček, 250 ml nízkotučného mléka a 2 lžiček rozinek, 1 malé jablko

Přesnídávka: 100 g bílého jogurtu s nízkým obsahem tuku se 2 lžičkami vloček a 100 g čerstvého ovoce

Oběd: miska zeleninového vývaru s kousky mrkve, brokolice a vařenými vločkami

Svačina: 100 g tvarohu se 2 lžičkami vloček a nasekanými zelenými bylinkami

Večeře: krémová polévka ze 60 g vloček, které opečte na lžíci olivového oleje, zalejte 300 ml zeleninového vývaru, přidejte 250 g nadrobno nakrájené mrkve a vařte asi 12 minut. Dochuťte muškátovým oříškem a nakonec rozmixujte na krém.

Zeleninová dieta

Zelenina obsahuje kromě vody obrovské množství vitaminů, minerálů, vlákniny a enzymů, které jsou zásadní pro váš metabolismus a zažívání.

Snídaně: bohatý zeleninový talíř (rajče, paprika, okurka, řapíkatý celer,…) s dipem z bílého jogurtu, bylinek a prolisovaného česneku

Přesnídávka: 200 ml čerstvě vylisované zeleninové šťávy

Oběd: 300 g dokřupava uvařeného květáku nebo brokolice s rajčatovou omáčkou z čerstvých rajčat, stroužku česneku, lžíce olivového oleje a trochou nasekané cibule.

Svačina: 200 ml čerstvě vylisované zeleninové šťávy

Večeře: 200 g fazolí uvařených v zeleninovém vývaru a okořeněných pepřem a tymiánem, s grilovanou cuketou jako přílohou

Rýžová dieta

Věděla jste, že rýže skvěle odvodňuje a navíc posiluje nervy? Dejte přednost té hnědé naturální, obsahuje až 4x víc vlákniny a draslíku.

Snídaně: 50 g celozrnné rýže uvařte doměkka a smíchejte se 3 lžícemi nízkotučného jogurtu, přidejte 100 g nakrájeného ovoce a promíchejte.

Přesnídávka: 100 g mléčné rýže bílé

Oběd: 180 g rýže uvařte s 1 lžičkou rozinek a pár minut před koncem vaření přimíchejte 500 g nakrájeného ovoce (jablek, hrušek, jahod, ananasu nebo manga) a za stálého míchání dovařte. Dochuťte mletou skořicí, kardamomem a citronovou šťávou. Rozdělte si jídlo na poloviny, druhou polovinu kaše budete večeřet.

Svačina: 3 lžíce uvařené hnědé rýže smíchané s nadrobno nakrájenou červenou paprikou a ochucené čerstvými bylinkami

Večeře: stejná jako oběd

Autor: sim