Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Štíhlé mlsání: Müsli tyčinky zaženou hlad a dodají energii

Müsli tyčinky jsou praktické na letní výlety, tůry i pobyt u vody.
11. července 2013 | 16:41

K létu patří cestování, túry, sport...  Při nich nás často přepadne hlad nebo chuť na něco „na zub“. V takovém případě skvěle poslouží müsli tyčinky. Jsou lehké, plné vitaminů a zasytí. Ale které jsou ty nej?

Rozjeďte to ve velkém
Chuť na sladké i hlad spolehlivě zažene 50 gramová Corny Big s novou, meruňkovou příchutí a mléčnou čokoládou. Tělu dodáte zdravé cereálie a minimum kalorií.
Corgny Big, cena: 13,90 Kč

Pro bezlepkáře
Máte alergii na lepek a nemůžete si dopřát klasické müsli? Právě pro vás jsou tady bezlepkové energy tyčinky bohaté na vitaminy a minerály. Neobsahují rafinovaný cukr, slad, škroby ani ztužený tuk.
Lifefood, cena: 29 Kč

Müsli v malém balení
Oblíbené příchutě snídaňového müsli nyní najdete v nových tyčinkách plných ovoce, velkých kusů ořechů a čokolády. Vyzkoušejte třeba borůvky a maliny.
Emco, cena: 19,90

NÁŠ TIP

Nemáte rádi müsli tyčinky? Věřte, že když vás chytne mlsná a nebudete chtít přibírat, budou se místo dortíků hodit!
Autor: profimedia.cz
Nejlepší domácí müsli tyčinky

Potřebujete:

350 g ovesných vloček
250 g třtinového cukru
250 g sušeného ovoce (rozinky, brusinky, meruňky….)
250 g nasekaných ořechů, semínek, mandlí…
15 0 g medu
180 g másla

Postup:
Za stálého míchání na mírném ohni rozpusťte máslo a med. Pomalu přisypávejte, stále míchejte, dokud se nerozpustí. Pak na dvě minuty zvyšte plamen, aby se vytvořil karamel. Přidejte ovesné vločky, sušené ovoce a oříšky. Promíchejte a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Zarovnejte nahřátou lžící a pečte asi 15 minut. Nechte trochu vychladnout a vyklepněte z formy. Stáhněte papír a po úplném vychladnutí rozkrájejte. (Vložíte-li upečený plát na chvíli do mrazničky, bude se vám lépe krájet).

Samá vláknina
Zažívání upraví tyčinka plná pšeničných otrub, vyrobená z nejkvalitnějších cereálií. Podpoří štíhlou linii a díky neodolatelné příchuti brusinek a višní v jogurtu si na ní báječně pochutnáte.
Bona Vita, cena: 7,90 Kč

Energie bez výčitek
Dvě tenké BIO oplatky a mezi nimi spousta vitaminů – skvělá svačina pro ty, kteří se bojí každého kila navíc. Obsahují minimálně 40 procent ovoce, mají hodně vlákniny a na dlouho zasytí.  
Fit Fruit, cena: 14,50

Samý oříšek
Medové mlsání s ořechy bez konzervantů, lepku a průmyslově ztužených tuků. Dodá potřebnou energii a nezbytné viaminy.
Nutrend, cena: 14 Kč

Autor: Michala Jendruchová