Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Revoluce v hubnutí: Konec omezování, Fresh dieta se přizpůsobí vám!

Pokud chcete být úspěšní a shodit nějaké to kilo, už při nákupu se zaměřte především na aktivátory, tedy potraviny s vyšším podílem vody.
3. července 2013 | 12:00

Už žádné hladovění, počítání kalorií, ládování se jednotvárnou stravou. S Fresh dietou se můžete najíst dosyta. Dokonce musíte! Přesto budete úspěšně hubnout. Vyzkoušejte to! S Fresh dietou to konečně dokážete!

Nový trend v hubnutí je postaven na zdravém stravování a jednoduchých pravidlech. Potraviny dělí na aktivátory, které hubnutí podporují, stabilizátory, které sice redukci nepodpoří, ale je možné je v menším množství konzumovat a inhibitory, které je třeba během diety úplně vyloučit.

I Fresh dieta však má samozřejmě své předem dané principy. Protože však respektuje naše každodenní potřeby, je jednoduché tato pravidla přijmout a dlouhodobě se jich držet. Díky nim nebudete cítit hlad, kila budou ubývat a vy přitom budete mít dostatek tolik potřebné energie.

Pokud chcete být úspěšní a shodit nějaké to kilo, konzumujte především potraviny s vyšším podílem vody.
Autor: profimedia.cz
3 hlavní pravidla:

1. zvyšovat příjem potravin s vyšším podílem vody (aktivátory)

2. snižovat množství sacharidů v jídlech od snídaně až k večeři

3. jíst 3 + 2 jídla denně

Sestavte si jídelníček

Pokud chcete být úspěšní a shodit nějaké to kilo, už při nákupu se zaměřte především na aktivátory, tedy potraviny s vyšším podílem vody. Nemusíte mít obavy, že budete muset konzumovat jen meloun a okurku. Mezi tyto potraviny totiž patří i pečivo, maso, přílohy a mléčné výrobky. Výběr je tedy skutečně pestrý a zajistí vám dostatečný přísun kvalitních živin.

Cukrovka
Autor: profimedia.cz

Stabilizátory vám sice kila nepřidají, ale pokud to s jejich konzumací budete přehánět, nezhubnete. Obloukem se však vyhněte inhibitorům. Ty obsahují velké množství prázdných kalorií a Patří mezi ně například alkohol.

Příklady potravin v kategorii aktivátory:

Maso a masné výrobky: ryby, králík, hovězí, vepřové i telecí maso, libová šunka

Přílohy: rýže, brambory, celozrnné těstoviny

Pekárenské výrobky: celozrnný chléb a pečivo

Mléčné výrobky: nízkotučné a polotučné mléko, tvaroh, čerstvé a tvrdé sýry (s obsahem tuku v sušině do 40 %), zakysané mléčné výrobky s obsahem tuku do 3,5%, acidofilní mléko, kefír

Genetika ovlivňuje vše - i to, jak hubneme.
Autor: Shutterstock
Zelenina: rajčata, okurky, ředkvičky, hlávkový salát, křen, brokolice, hrášek, mořské řasy, žampiony, houby, zázvor, cibule, špenát, zelí, pórek, čekanka, fenykl, cuketa, mrkev, celer, petržel, květák, rukola, červená i bílé zelí, patizon, artyčoky

Ovoce: drobné zahradní ovoce, jahody, meruňky, brusinky, citrusy, granátová jablka, broskve, rebarbora, borůvky, nektarinky, karambola, litchi

Tekutiny: voda, soda, minerální a stolní voda, zelený a bylinkový čaj, černá káva

V čem je Fresh dieta převratná

* Svůj základ má v racionální výživě, je vyvážená, pestrá, kvalitní a poskytuje dobrou výživu pro organismus.

Pokud doma věnujete čas přípravě své krabičkové diety, úspěchy se dostaví!
Autor: profimedia.cz
* Vedle energetické hodnoty bere ohled také na další parametry potravin, které rozhodují o hubnutí.

* Kombinuje všechny živiny: bílkoviny, tuky a sacharidy, a jídelníček sestavuje tak, aby byl vyvážený a obsahoval všechny tělu potřebné látky v dostatečném množství.

* Poskytuje sytost a správné množství energie, přitom respektuje přirozené chutě a tak elegantně vede ke změně stravování a hubnutí za krátký čas.

* Je flexibilní a přizpůsobí se každé situaci, protože každý den je jiný a potřeby těla i naše chutě se každodenně mění.

Pro zpevnění a zeštíhlení břicha doporučujeme též vyzkoušet sauna pás