Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zdravé svačinky do kanceláře

28. ledna 2013 | 11:00

Vyžeňte sušenky a čokoládové tyčinky ze svého pracovního stolu a místo nich si připravte zdravé svačinky na každý den.

Knäckebrot a arašídové máslo

Místo sušenek, které jsou plné tuků a cukrů, si oslaďte život knäckebrotem s arašídovým máslem. Tato kombinace má je 193 kalorií a navíc obsahuje dva druhy vlákniny, sacharidy i bílkoviny, které pomáhají udržet hladinu krevního cukru.

Zobejte mandle

Mandle obsahují více vápníku než mléko, jsou bohaté na hořčík, železo a mnoho dalších prvků a vitamínů, ale také na nenasycené mastné kyseliny prospěšné srdci. Ideální je sníst ke svačině 24 mandlí, které zaženou hlad, a tahle porce nepřesáhne 170 kalorií.

Popcorn k počítači

Nedivte se. Udělejte si doma popcorn s parmazánem a máte o zdravou svačinku postaráno. Miska této pochoutky, která nepřesáhne 150 kalorií, vám zvýší energii a zlepší náladu na celý den.

Ovocný salát

Nakrájejte si na malé kostičky hrušku, jablko, banán a hroznové víno a pokapejte bílým jogurtem. Díky salátu, který má asi 160 kalorií, dostane tělo celou škálu živin, porci vlákniny, vitamín D a vápník.

Instantní ovesná kaše

Jako dopolední svačinka je ideální teplá ovesná kaše, která rozhýbe trávicí ústrojí a zrychlí metabolismus, vločky navíc pomáhají snížit hladinu cholesterolu v krvi. Okamžitá svačinka vydá za 110 kalorií a ochutit ji můžete hrstí rozinek, skořicí nebo ovocem.

Pita chleba a humus

Jako odpolední svačinku si můžete připravit na kousky pokrájený plátek pita chleba a mističku humusu. Tato kombinace je bohatým zdrojem vlákniny a neobsahuje více než 150 kalorií.

Zeleninové tyčinky a dip

Místo slaných tyčinek si ke svačině připravte na proužky pokrájenou mrkev, okurku, papriku a řapíkatý celer. Namáčet si je můžete do humusu nebo nízkotučného jogurtové dipu s koprem nebo jiným oblíbeným kořením. Věřte, že tato svačinka vás skvěle zasytí a bude mít pouze 80 kalorií.