Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chcete zhubnout? Pijte kávu a jezte čokoládu!

Zhubněte při šálku dobré kávy.
2. ledna 2013 | 14:25

Také jste si dali novoroční předsevzetí začít cvičit a zhubnout nějaké to kilečko? Pak pro vás máme 10 potravin, které vám ve vašem úsilí zaručeně pomohou. Některé vás mohou svými účinky překvapit.

Káva

Chcete zhubnout? Tak si dopřejte šálek kávy. Nejnovější studie ukázaly, že pitím kávy zvyšujete výdej energie, vaše tělo se zahřívá a zrychluje se jeho metabolizmus. Káva navíc dokáže znásobit fyzickou vytrvalost například při běhu nebo jízdě na kole. Zkuste si dát půl hodiny před cvičením šálek kávy a uvidíte, jak vaše zdatnost poroste.

Čokoláda

Zní to neuvěřitelně, ale je to tak. Pravidelná konzumace tmavé čokolády s vysokým obsahem kakaa, napomáhá odbourávání tuků v těle. Stačí si každý den dopřát čtvereček této pochoutky a vaše tělo vás za to odmění.

Zázvor
Autor: profimedia.cz
Zázvor

Dali jste si pořádně do těla v posilovně, ale druhý den se nemůžete hnout a ke cvičebním strojům vás už nikdo nedostane? Bolest svalů zmírníte až o 25% díky čerstvému zázvoru. Po cvičení si nastrouhejte lžičku zázvoru s medem nebo si uvařte zázvorový čaj a druhý den budete jako rybička.

Řeřicha

Stejnou službu jako zázvor, vám udělá i řeřicha, která obsahuje beta-karoten a vitamín E. Pikantní zelené lístky dokáží omezit bolest svalů po cvičení, ale také čistit ledviny a podporovat zvýšení energetické hladiny a regulovat důležité procesy v těle, které jsou nezbytné k hubnutí.

Dopřávejte si je co nejčastěji, vaše srdce, cévy i chuťové buňky to určitě ocení.
Autor: profimedia.cz
Jablko

Jablka jsou doslova napěchována vitamíny a vlákninou, díky které zasytí a pomohou trávicímu systému ke správné funkci. Vyzkoušejte trik na zahnání hladu, a mezi hlavními jídly slupněte středně velké jablko. Nejenže nebudete mít hlad, ale navíc vám látka guercetin, obsažená v jablku, pomůže zrychlit spalování a tím usnadnit hubnutí.

Rajčatový džus

Tomatová šťáva je skvělým hnacím motorem, dodá energii a dokonce i pozitivní náladu. Obsahuje vysoký podíl zinku, vitamínů a antioxidantů, které chrání vaše tělo před volnými radikály a zahání hlad. Dejte si každý den sklenici čerstvé rajčatové šťávy, bez přídavku cukru a kila půjdou dolů.

Rozninky
Autor: SHUTTERSTOCK.COM
Rozinky

Rozhodli jste se hubnout, ale nemůžete zahnat chuť na sladké? Pak zkuste žvýkat rozinky. Sušené ovoce obsahuje přírodní cukry, které rychle zaženou chutě, ale také podpoří vaši fyzickou vytrvalost. Hrst rozinek hodinu před cvičením, vám pomůže vydržet déle a efektivněji cvičit.

Rozmarýn

Voňavá bylina s výrazným aroma, se může stát skvělým pomocníkem při hubnutí. Díky její chuti a vůni, snížíte svou potřebu tolik jíst a budete si dopřávat menší porce, aniž by jste pocítili hlad.

česnek
Autor: profimedia.cz
Česnek

Česnek je velice zdravý, o tom není pochyb. Ale navíc dokáže i pěkně zatočit s kily navíc. Díky svým skvělým vlastnostem mobilizuje tukové zásobárny, rozpohybuje je a přinutí tuky spálit. Jako mávnutím kouzelného proutku také dokáže potlačit nepříznivé dopady tučných jídel na tělo.

Čaj

Nejen v zimě je dobré pít čaj, je totiž přirozeně bez kalorií, ale zato plný flavonoidů, které působí antioxidačně a tím umožňují tělu správně fungovat. Pití teplého čaje pak povzbuzuje činnost střev a tím napomáhá zdravému hubnutí.