Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zhubla 64 kilo! Z "prasátka" je sexy kočka

29. října 2012 | 13:32

Zažívala šikanu, trápila se, trpěla zdravotními problémy. Dokázala však téměř nemožné. Shodila neuvěřitelných čtyřiašedesát kilogramů. Dnes Danielle Pendlebury (21) opět oplývá sebedůvěrou a cítí se fantasticky.

"Spolužáci mě kvůli mé nadváze šikanovali, děti na mě pokřikovaly na ulici hrozné věci. Toužila jsem být neviditelná. Vyhýbala jsem se jakémukoliv očnímu kontaktu, moje sebedůvěra byla na nule. Nechtěla jsem se s nikým bavit, dokonce ani s blízkými přáteli," vzpomíná mladá žena.

Obézní Danielle, která se při každém kroku zadýchavala, neunikla ani pozornosti lidí na ulici. "Pohrdavě se na mě dívali a nejhorší bylo, když na mě skupinka mladých lidí začala na ulici pokřikovat: "Pumbaa! Pumbaa!". Tak se totiž jmenovalo prasátko z populárního animovaného filmu Lví král."

Smutek chtěla přejíst

"Jídlo mi pomáhalo vše překonat. Tajně jsem si do svého pokoje nosila chipsy, čokoládu a sušenky. Nechtěla jsem, aby to rodiče věděli. Jedla jsem proto, že jsem byla nešťastná z toho, jak vypadám. Byl to zkrátka začarovaný kruh," dodává.

V té době devatenáctiletá Danielle ale netrpěla jen po psychické stránce. Nadváha se začal podepisovat i na jejím zdraví. "Měla jsem vysoký krevní tlak, sezónní astma, při jakékoliv námaze jsem nedokázala popadnout dech," říká.

Pomohla podpora klubu

Zlom v jejím životě však nastal v moment, kdy kvůli nadváze dostala těžký astmatický záchvat a musela být převezena do nemocnice. Rozhodla se svůj život změnit. Odhodlaná baculka začala docházet na sezení do klubu, který lidi s nadváhou v jejich úsilí zhubnout podporuje a pomáhá jim.

"Bála jsem se, že to nezvládnu, ale nakonec jsem vyhodila všechny ty chipsy, sušenky i čokolády a začala jsem jíst hodně ovoce a zeleniny, připravovat si domácí stravu," říká Danielle, které změna opravdu prospěla.

Z baculky sebevědomou kráskou

"Začala jsem se hýbat. Chodím na dlouhé procházky se svými psy, hraju badminton s přáteli. Navíc jsem blázen do zumby. Miluju ten úžasný pohyb nabitý energií. Myslela jsem si, že je cvičení těžké, ale zjistila jsem, že je to zábava a pokaždé se na něj strašně moc těším."

Ze zakřiknuté obézní dívky je sebevědomá štíhlá žena, která o nápadníky nemá nouzi. "Miluju chození ven s přáteli, nakupování, párty Ráda se chlubím svou štíhlou postavou. Každou středu mě najdete na tanečním parketu. Už se nesnažím být neviditelná. Konečně můžu žít život jedenadvacetileté ženy a být šťastná," dodává.