Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

7 tipů, jak zůstat na štíhlá i na podzim

I když se venku ochladilo, ranního joggingu v parku se ještě vzdát nemusíte.
9. října 2012 | 10:59

Všichni víme, že říjnové večery svádí k zachumlání pod deku u televize a k luxování ledničky. Je vůbec možné neztratit na podzim vypracovanou postavu, kterou jsme získali o prázdninách? Inspirujte se našimi tipy!

1. Oprašte permanentku do fitka

Letním aktivitám typu koupání u řeky nebo frisbee v parku už odzvonilo. No a? O to víc času můžete strávit v posilovně. Ať jste milovnice pekelných strojů nebo poklidných pilates, večery po práci můžete využít k zpevňování figury. A tvorbě endorfinů.

2. Nasaďte funkční materiály

Ranního joggingu v parku se ještě vzdát nemusíte. Poptejte se ve sportovních potřebách na oblečení vhodné pro sychravé podzimní dny. Nezapomeňte ani na funkční prádlo a čepici nebo čelenku!

3. Shrabejte listí

Každý majitel zahrady vám potvrdí, že práce na ní se vyrovná tréninku na olympiádu. Zkuste třeba jednou za dva dny vyrazit ven s hráběmi. Nejen, že spálíte průměrně sto kalorií za půl hodiny, navíc si nad barevným listím příjemně zameditujete.

Podzimní hubnutí
Autor: profimedia.cz
4. Pouštějte draka

Při téhle legraci se zapotíte víc, než byste čekali. Zvlášť pokud s sebou kromě neposlušného draka vezmete i pár neposlušných dětí. Při běhání za nimi shodíte kila a ještě se nadýcháte čerstvého vzduchu.

5. Protáhněte se

Nic vás za šedivých podzimních rán neprobere tak jako půlhodinka jógy. I když slunce ne a ne vykouknout, vy si můžete přivstat a po jogínsku ho pozdravit. Načerpáte energii, zklidníte mysl a zpevníte tělo.

6. Jezte sezónně

Chladnější počasí často vede k vlčímu hladu. Zkuste tučná jídla vyměnit za sezónní zeleninu, jako jsou dýně a kořenová zelenina. Když dort, tak leda mrkvový! Maso zase občas nahraďte houbami.

7. Vyražte tančit

Právě teď je ideální čas pro zápis do kurzů tance. Co se naučíte, zužitkujete na vánočních večírcích i na maturitních plesech. Elegantní klasika, žhavá latina nebo oblíbená zumba? Je to jen na vás.

Ukažte, kdo opravdu jste, roztenčete se!
Autor: shuterstock.com

Autor: mab