Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Velký test krabičkových diet: Vážně to funguje! Zhubli úplně všichni

1. října 2012 | 09:49

1. díl - Krabičky... Slovo, které je v poslední době v souvislosti s hubnutím skloňované snad ve všech pádech. Můžete ale skutečně s jídlem v krabičkách zhubnout? Nejde jen o způsob, jak z lidí tahat peníze? A dá se to vůbec jíst? Otestovali jsme pro vás šest různých krabičkových diet. A jak to dopadlo? To se dozvíte v našem seriálu!

Do testu jsem zapojila čtyři kolegyně a dvě čtenářky. A protože nás na rozdíl od konkurenčních médií ani tak moc nezajímalo, zda odpovídá deklarovaný obsah kalorií, ale to, jak jídlo chutná, jaký je přístup jednotlivých firem a především, zda s krabičkovou dietou můžete skutečně zhubnout, trval náš test celý měsíc.

Výsledek nás příjemně překvapil. Krabičkové diety skutečně fungují. Zhubly všechny dobrovolnice. V našem testu tedy nejsou vítězové, ani poražení. Podrobnosti se dozvíte každé pondělí v našem seriálu.

První testující byla Eva Dvořáková, editorka našich webových stránek, která vyzkoušela jednu z firem, které se na trhu objevili nedávno. I když ze začátku trpěla "hlady", po týdnu si její organismus na změněný režim zvykl a jí se teď po krabičkách stýská. Zhubla krásné čtyři kilogramy.

Pokud si vyberete Hubnoucí program pro ženy od firmy Vital Box, bude vás krabičková dieta stát 339 korun na den. Cena za měsíc je 6 780 korun. Za dopravu po Praze je pak třeba přičíst 90 korun. Osobní odběr ZDARMA je možný na Praze 1, 2, 3, 6, 8, 10 a 18. Jídlo na víkend společnost nedodává.

Eva Dvořáková: Po krabičkách se mi stýská

"S krabičkovou dietou jsem byla nesmírně spokojená. Kdyby to šlo, nejraději bych ji jedla dodnes. Přístup firmy byl skvělý, neustále mne kontaktovali, ptali se, zda-li nemám hlad a jak jsem s jídlem spokojená, co mi chutná a co ne a se vším mi vycházeli vstříc. Když jsem byla nemocná, nebyl problém dietu dovézt na jiné místo, než bylo původně domluvené. Chtěla bych poděkovat celému týmu, který se o mě staral. Děkuji. Byla to báječná zkušenost!"

Evě se díky krabičkové dietě podařilo za měsíc shodit krásná čtyři kila.
Autor: archiv Evy Dvořákové
Od jaké firmy jsem krabičky měla a proč jsem se rozhodla je vyzkoušet

Krabičky jsem měla od firmy Vital Box. Rozhodla jsem se pro ně, protože je to úplně nová firma na trhu a zajímalo mně, jak to budou zvládat a jak bude jejich jídlo chutnat.

Splnilo či nesplnilo to má očekávání

Tato krabičková dieta naprosto splnila mé očekávání. Když se nad tím zamyslím, tak možná i předčila. Nečekala jsem, že jídla budou tak výborná.

Jak se po měsíci cítím

Po měsíci na dietě jsem se cítila velmi dobře, měla jsem spoustu energie a i na oblečení jsem poznala, že jsem přišla i o nějaké to kilo!

Jídla vypadala skvě le a ještě lépe chutnala.
Autor: Vitalbox
Kdy mi jídlo vozili

Jídlo jsem dostávala v úhledné tašce do práce každý den ráno. Moc mi to vyhovovalo.

Kolik jsem zhubla

Zhubla jsem 4 kila za měsíc. Bez hladovění a ještě jsem si skvěle pochutnala. Krabičková dieta od firmy Vital Box mi moc chybí.

Pohybové aktivity navíc

Pohybové aktivity jsem svému výživovému poradci Martinu Škábovi slibovala, ale nakonec jsem si na ně nenašla čas (ani sílu). Jídelníček jsem měla ze začátku upravený na fyzickou zátěž, ale po té, co můj plán na cvičení ztroskotal, mi byl upraven podle potřeby.

Jak jsem byla s jídlem spokojená

S jídlem jsem byla spokojená na 110 %. Vypadalo skvěle, ještě lépe chutnalo. Bylo vždy dokonalé, recepty byly skutečně nápadité, použité ingredience čerstvé. V porovnání s ostatními kolegyněmi si myslím, že jsem ho měla nejchutnější. I moji kamarádi, kteří jídlo ochutnali, nevěřili, že je doopravdy dietní!

Jaké jsem měla během nového stravovacího režimu pocity

Ze začátku (cca první týden) jsem měla strašný hlad. Bylo to ale bohužel tím, že jsem před tím byla doslova „nenažraná“ a neustále jsem musela něco jíst. Také jsem měla pořád chuť na sladké, které miluji. Po týdnu, potažmo po deseti dnech, pocit hladu zmizel, stejně tak i chuť na sladké. Tělo si zvyklo a já byla opravdu spokojená.

Vzorový jídelníček z jednoho dne

Snídaně (7-9 hod.)   
Müsli s bílým jogurtem

Svačina (10 hod.)  
Ovocný salát

Oběd (12-14 hod.) 
Kuřecí prsíčka na bylinkách s těstovinami a čerstvou zeleninou

Svačina (16 hod.)
Marocký salát s rajčaty, cizrnou a šmakounem

Večeře (18-20 hod.)   
Lososové kostky s brambory, zázvorovým dipem a listovým salátem