Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dejte sbohem špíčkům: Víme, jak zhubnout „madla lásky"!

21. září 2012 | 06:00

Špíčky, které přetékají přes džíny, nevypadají příliš přitažlivě. Chcete se jich navždy zbavit, ale nevíte, jak na to? Přečtěte si naše tipy, jak se této nevzhledné „pneumatiky“ zbavit!

Studie dokázaly, že velké množství tuku okolo břišních partií produkuje různé hormony a chemické látky, které zvyšují nebezpečí rakoviny.

5 nejúčinnějších tipů, jak s „madly lásky“ zatočit

Pijte dostatek tekutin

Stres zvyšuje hladinu hormonu kortizolu, který způsobuje ukládání tuků na bocích a břiše. Proto nezapomínejte na pitný režim, dostatek vody totiž stres redukuje. Vypijte alespoň 2 litry denně.

Zatočte s nevzhlednými "pneumatikami"
Autor: Profimedia.cz

Hlídejte si příjem kofeinu

Kofein také přidává na stresu. Najdete ho v čaji, limonádách, energetických drincích a samozřejmě v kávě. Dejte si maximálně 3 nápoje denně a poslední kávu vypijte odpoledne (aspoň 8 hodin před tím, než jdete spát). Jedině tak ho stačí metabolismus do večera zpracovat.

Vyměňte bílé pečivo za celozrnné

Lidé, kteří jedli spíše celozrnné pečivo, přibrali během života méně, než ti, kteří konzumovali bílé pečivo a uměle zpracované potraviny. Tak na co ještě čekáte? Hurá do pekárny!

Zatočte s nevzhlednými "pneumatikami"
Autor: Profimedia.cz

Zpestřete svou stravu

Do své stravy přidejte více zeleniny, ovoce, oříšků, ryb a olivového oleje. Naopak se vyhýbejte limonádám s velkým obsahem cukru.

Omezte alkohol

Jak je známo, alkoholické nápoje obsahují velké množství kalorií. Snižte proto jejich příjem a budete zase o krok blíže ke své vysněné váze.

Chcete se špíčků zbavit natrvalo? Cvičte!

K redukci hmotnosti je zapotřebí i pohyb. Zkuste naše dva lehké cviky, které zvládnete v pohodlí domova.

1. Střídání nohou

Lehněte si na zem a natáhněte nohy. Zvedněte je asi 15 cm nad zem, pravou nohu pokrčte a přitáhněte k hrudníku, levou nechte ve vzduchu nataženou. Pak nohy vyměňte a opakujte. Aby bylo cvičení účinnější, cvičte tři série po deseti.

2. Poloviční sedy – lehy

Lehněte si na záda a pokrčte nohy, chodidla mějte na zemi. Zvedněte tělo a dotkněte se prsty kolen. Vraťte se do výchozí pozice a snažte se mít ruce stále natažené. Znovu zvedněte tělo. Také opakujte desetkrát po třech sériích.

Autor: luh, Kema