Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Věčné dilema: Jíst, nebo nejíst po 17. hodině večer?

24. ledna 2024 | 06:00

Chcete shodit pár kilo a snažíte se večer vůbec nejíst? Jak je to s večerním jídlem a co můžeme mlsat večer u televize? To jsme probrali s Lucií Petřek Michalcovou, hlavní výživovou poradkyní společnosti Naturhouse.

Razíte heslo, že pokud chce člověk zhubnout, nesmí jíst po páté hodině večer, případně by neměl večeřet vůbec? Jak je to doopravdy a v kolik hodin večer naposledy jíst, aby si tělo mohlo dobře odpočinout a abychom si nenarušili hubnutí? "Když máte hlad, nemusíte se jen koukat do lednice. Opravdu se můžete najíst," říká Lucie Petřek Michalcová.

Co k večeři a potřebujeme přílohu?

"Večeře by měla být určitě lehce stravitelná, ale taky je důležité, abyste se zasytili. Když si dáte čtvrt kila zeleniny např. v podobě polévek, zeleninových hranolek nebo třeba dušené zeleniny a k tomu přidáte kvalitní bílkoviny v podobě třeba ryby, masa, nějakého vajíčka, tvarohu, tak je to úplně lehce stravitelné a dodáte tím tělu to, co potřebuje," říká výživová poradkyně, se kterou jsme ve videu v tomto článku probrali i to, jak je to s přílohou. Potřebujeme ji i večer?

Zdravé mlsání na večer

Nekažte si hubnutí slanými brambůrky. Tady je jeden z tipů, co si dát. "Můžete si udělat třeba zeleninové chipsy. Já jsem milovník řapíkatého celeru, jenom ho nakrájím na tyčinky a ďobu si to třeba s jogurtovým dipem." Řapíkatý celer navíc obsahuje více vitaminu C než citrusové plody.

V kolik hodin večer naposledy jíst a co všechno se dá mlsat u televize nebo tehdy, když máte návštěvu? Nejen to se dozvíte ve videu.

Video se připravuje ...
Lucie Petřek Michalcová: Co jíst před spaním při hubnutí? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Autor: red