Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Půl milionu za liposukce: Můžu jíst, co chci, tuk mi zase odsají

25. dubna 2012 | 06:00

Odmítá se v jídle jakkoliv omezovat. Proč taky, když je tu plastická chirurgie. Co neprojí, utratí Britka Joanne Allen (42) za liposukce, aby byla stále štíhlá.

Je to vlastně jednoduché. Žádné odříkání v jídle, ani týrání v posilovně, stačí si všechen nastřádaný tuk z přejídání nechat odsát. Tak to alespoň vidí Joanne Allen z Velké Británie.

Klidně si k večeři naloží oblíbené velké fastfoodové menu, k tomu přidá sladký zákusek a zalije to několika sklenkami vína. A když se už nevejde do svého oblečení, objedná se na liposukci.

Takto jich prodělala sedm a spolu s dalšími plastickými úpravami už chrirurgům zaplatila v přepočtu 550 tisíc korun.

„Než držet dietu, tak raději umřu,“ říká Joanne. „Poprvé jsem byla na liposukci v roce 1999. Celkem už mi odsáli přes deset litrů tuku,“ doplňuje.
Jídlo prý prostě miluje a jednoduše si nedokáže nic odepřít. „Kdybych se měla vzdát své oblíbené čokolády, dortů, ale třeba i jen sendvičů s masem, bylo by to pro mě neuvěřitelné mučení.“

Aby mohla jíst jídla čítající 3000 kalorií denně, chodí na liposukce nyní už pravidelně jednou za rok. Pro ženy je totiž doporučený maximální denní příjem 2000 kalorii. „Ale vím, že mi to odsají, tak si z toho nedělám těžkou hlavu,“ podotýká.

Hubla kvůli svatbě

Joanne si na klinice v Budapešti nechala odsát tuk, upravit poprsí a udělat facelift.
Autor: thesun.co.uk
Liposukcím propadla po narození nyní dvanáctiletého syna Jordana. Čerstvá maminka se totiž chystala vdát za jeho otce Johna (51), jenže těhotenstvím se „nafoukla“ z velikosti 10 na velikost 16.

A protože už měla svatební šaty, do kterých se znenadání nevešla, jediným řešením byl radikální a rychlý zákrok.

„Do té doby jsem vždy byla štíhlá a mohla jíst, co jsem chtěla. Poprvé jsem takto přibrala a tlačilo mě datum svatby. Bylo mi jasné, že za tak krátkou dobu nemohu zhubnout běžnou dietou, tak jsem se rozhodla pro liposukci,“ vysvětluje Joanne.

Stačily tři hodiny na privátní klinice a byla o tři litry tuku a v přepočtu o 138 tisíc korun lehčí. „Měla jsem hned velikost 12 a sice jsem ještě potřebovala zhubnout o jedno číslo, ale cítila jsem se skvěle,“ doplňuje.

Znovu ztloustla a rozvedla se

Její obvod se sice zmenšil, chuť k jídlu však ne, a tak během dvou let opět přibrala 13 kilo. Cítila se ošklivá a zoufalá.

„Poznamenalo to i mé manželství. Styděla jsem se před mužem dokonce i převlékat a nakonec jsme se v roce 2002 rozvedli.“

Zkoušela prý i nějaké diety, ale oblíbených pochoutek se nedokázala napořád vzdát. „Zoufale jsem chtěla zpět své štíhlé tělo, v němž jsem byla šťastná,“ vzpomíná.


Joanne Allen hubne zásadně jen liposukcí.
Autor: thesun.co.uk
Přes internet si proto našla maďarskou kliniku, která nabízela „balíček“ plastických operací, který zahrnoval liposukci a zpevnění poprsí za 123 tisíc, tedy o 76 tisíc levněji, než na kolik tyto zákroky vyjdou ve Velké Británii. Proto si k tomu přidala i facelift.

„Operace jsem podstoupila v roce 2006 a najednou jsem to byla zase já. Opět jsem měla svou velikost 12 a mé sebevědomí znovu vzrostlo. Začala jsem zase randit a bylo mi úžasně. Navíc jsem mohla jíst svá oblíbená jídla a sladkosti, přitom jsem vypadala skvěle.“

Samozřejmě ale za čas znovu přibrala, ovšem už věděla "jak na to". Od té doby tedy praktikuje zajetý kolotoč: liposukce, jídlo, ztloustnutí, liposukce, jídlo, ztloustnutí…

Dokonce si už nechala udělat kompletní plastiku břicha. „Nelámu si hlavu s tím, že průběžně tloustnu. Nechám si to zase všechno odsát a mohu si pořád jíst, co chci,“ potvrzuje.

Co všechno Joanne běžně spořádá – cca 3000 kalorií:

Snídaně: 2 croasany
Svačina:  2 čokoládové muffiny, velká tabulka čokolády
Oběd: 2 velké housky plněné opečenou slaninou, 2 muffiny a plechovka koly
Odpolední svačina: Čokoládová tyčinka, sladký šáteček z listového těsta
Večeře: Steak s hranolky, sklenička bílého vína
Druhá večeře: Dva sladké koláčky a dvě sklenky vína

Autor: INT, bak