Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zhubla 65 kilo! Pomohla nadávka "Dvoutunová lochnesko"!

28. března 2012 | 06:13

Ošetřovatelka Liz Barker (29) se nosila se 140 kilogramy a oblečením XXXL. Po impertinentním přirovnání k lochnesce, za rok a půl zhubla pět konfekčních velikostí. A nyní je šťastně zamilovaná do sportovce.

Liz Barker z britského Ledbury pracuje v domově důchodců, kde se obětavě stará o své svěřence v letech. Není to snadná práce a tak stres donedávna zajídala 4000 kaloriemi v podobě pizzy, čokolád, sušenek a podobných kalorických bomb, které zapíjela litry coly. Podle toho také brzy vypadala, ale nijak zvlášť se tím netrápila.

Sem tam ji sice pozlobily zdravotní problémy a nadměrná váha jí vadila i při práci. Například se unavila rychleji, než ti staří lidé, o které se stará.

Zvykla si na tlusťošku, ale lochneska byla moc

Liz Barker zhubla 65 kilo, aby jí už neříkali lochnesko
Autor: profimedia.cz
Možná i proto ji jeden poněkud neurvalý důchodce nazval dvoutunovou lochneskou. Liz to samozřejmě pořádně naštvalo, ale také pochopila, že by se svou rozměrností měla konečně něco dělat.

Nyní už o pět velikostí menší žena vzpomíná: “Zvykla jsem si časem na to, že na mě na ulici volali “tlusťoško”, ale když na mě přede všemi mými svěřenci jeden z nich zavolal, dvoutunová lochnesko, ranilo mě to, i když vím, že to nemyslel zle,” přibližuje Liz zásadní bod zlomu.

“Měl ale pravdu, kolikrát jsem se ani nemohla zvednout únavou ze židle a rychle jsem se zadýchala. Ohnout se pro něco na zem, bylo pro mě téměř nemožné,” přiznává. “Když jsem dorazila z práce domů, cítila jsem se o 40, 50 let starší, než jsem. Musela jsem to změnit.”

Nová figura i nová láska

Po té impertinentní “lochnesské” poznámce se tedy hned přihlásila do klubu hubnutí. Nyní v dubnu to budou už dva roky. Tam ji naučili, jak se správně stravovat a hlavně, jak je důležité se hýbat. Začala postupně třikrát týdně plavat a běhat.

Liz Barker zhubla 65 kilo, aby jí už neříkali lochnesko
Autor: profimedia.cz
“Stal se ze mě úplně nový člověk, který žije nový život, “ uvědomuje si Liz. “Získala jsem sebedůvěru, a proto jsem i začala chodit do společnosti. Jediný problém byl, že jsem neměla co na sebe,” usmívá se.

Liz si se svou novou velikostí 42 našla nejen nový život a sebevědomí, ale díky právě společenským dýchánkům, konečně i lásku. A dokonce muže o pět let mladšího, tedy 24letého a dokonce fotbalistu. A protože je její milý aktivní sportovec, se zdravým životním stylem, žije s ním také zdravě.

“Teď si o moc víc užívám života. Konečně mě baví nakupovat oblečení a zkouším další nové věci, které jsem si dřív nemohla se svou váhou dovolit,” dodává šťastně Liz.

Autor: INT, bak