Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zhubla 198 kilo! Vážila víc, než její partner a čtyři děti dohromady

3. března 2012 | 06:12

Marie Eaton (42) se dokázala “vyžrat” na morbidních 317 kilo. Když jí partner požádal o ruku, rozhodla se s kily zatočit, aby byla hezká nevěsta. Podařilo se!

Marie Eaton žila s váhou přes 300 kilo dlouhá léta, našla si muže, porodila děti. Jenže partner Paul spolu s jejími čtyřmi dětmi (nyní 8–15 let) ještě před dvěma roky dohromady vážili skoro o třicet kilo méně, než ona sama.

“Při takové váze jsem nemohla chodit ani do schodů, a proto se dostat i do postele v ložnici. Musela jsem spát dole v obýváku na pohovce,” přiznává žena.

Marie se svými čtyřmi dětmi: Alice (8), Emily (11), Lucy (12) a Adam (15) - všichni se vešli do její sukně
Autor: profimedia.cz
A popisuje, jak se jí podařilo takhle "vyžrat": „Pila jsem litry sladkých limonád a čtyřikrát v týdnu si k večeři objednávala velké menu domů." Když však oslavila čtyřicáté narozeniny, konečně se v ní něco zlomilo.

„Podívala jsem se do zrcadla a došlo mi, že moje tělo to nemůže dlouho vydržet. Pokud to nezměním, moje děti budou brzy bez matky.“ Nejvíc jí však pomohlo, že ji Paul požádal o ruku.

Podstoupila bandáž žaludku, ale více než polovinu této váhy napřed shodila zásadní změnou životosprávy.

Začalo to už v pubertě

Marie začala přibírat po smrti své matky, která jí umřela v náručí na infarkt. Psychické trauma udělalo své a jedinou útěchou pro ni bylo jídlo. Z původní váhy 57 kilo dosáhla nakonec neuvěřitelných 317 kilogramů.

Marie Eaton v době, kdy měla 317 kilo.
Autor: profimedia.cz
“Do šestnácti jsem neměla s váhou problém. Smrt mámy mě ale hrozně zasáhla. Držela jsem ji v náručí a najednou tu nebyla,” vzpomíná.

Postupně se tak stala jednou z nejtlustějších žen Velké Británie, což vedlo k dalším úzkostem. Nakonec začala trpět i agorafobií, tedy bála se opustit bezpečí domova.

„Dostala jsem se do začarovaného kruhu. Naprosto jsem si zničila společenský život. Styděla jsem se za to, jak vypadám, že se třeba někde pode mnou prolomí židle, tak jsem raději nikam nechodila. To trauma jsem pak zase zajídala,“ objasňuje.

Svatba byla impuls k hubnutí

Zhubnout se jí podařilo především, díky svatbě s manželem Paulem, kterého poznala přes internetovou seznamku.

Marie Eaton hubla původně kvůli svatbě.
Autor: profimedia.cz
„Když mě Paul požádal o ruku, byl to pro mě důležitý impuls. Nechtěla jsem v bílých svatebních šatech vypadat obludně,“ říká Marie.

Nasadila proto krutou dietu, která obsahovala jen 800 kalorií denně. Přestala se nalévat sladkými limonádami, nacpávat brambůrkami, čokoládovými tyčinkami a dalšími oblíbenými kalorickými bombami. Nahradila je saláty, bílým masem a čistou vodou.

“Byla to velká změna, měla jsem ale motivaci. Každá žena chce vypadat na své svatbě skvěle. Shazování kil se proto pro mě stalo obsesí,” vysvětluje.

Touto dietou se jí podařilo zhubnout prvních 95 kilo. Lékař jí pak doporučil, aby si nechala udělat bandáž žaludku. Marie k tomu začala cvičit, a tak se zbavila dalších téměř 100 kil.

Když loňský listopad šla jako nevěsta uličkou, vážila už “jen” 133 kilo, tedy o 184 méně! „Někteří příbuzní, co mě dlouho neviděli, mě nemohli poznat. Mysleli, že se ocitli na cizí svatbě,“ směje se Marie.

Ve svém úsilí ale neustala, hubne poctivě dál a nyní má 119 kilogramů.

Takto jedla dříve:

snídaně
Velká bageta plněná s vejcem, slaninou a klobásou

oběd
Čtyři nebo pět čokoládových tyčinek, velké balení chipsů, dvě rolky plněné párkem, balíček sušenek a rodinné balení čokoládových bonbónů Malteasers.

večeře
Většinu večerů si objednala rodinné menu z rychlého občerstvení

nápoje
Litry sladkých limonád

Rodinné balení bonbónů Malteasers
Autor: malteasers

Co jí dnes:

snídaně
Vejce natvrdo nebo sázené, s půlkou krajíce celozrnného chleba

dopolední svačina
Jedno menší ovoce

oběd
50g kuřete s restovanou zeleninou

odpolední svačina
Jedno menší ovoce

večeře
100 g kuřecího nebo krůtí masa se salátem, nebo restovanou zeleninou

nápoje
neperlivá voda

Autor: INT