Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zhubla 70 kilo díky hypnóze, impulzem byly svatební fotky

17. ledna 2012 | 08:41

Ve svatební den vážila Sarah Hart (30) neuvěřitelných 120 kilo. Vdávala se spolu se svou o 70 kilo lehčí sestrou a svatební fotografie ji vyděsily. Díky hypnóze, která jí vsugerovala bandáž žaludku, zhubla o 14 konfekčních velikostí.

Většina nevěst se nemůže dočkat, až uvidí své svatební fotografie. Ale pro Sarah Hart, se z nich stala muka, protože jen zdůraznily její problém s obezitou.

Matka dvou dětí měla v září 2000 společnou svatbu se svou starší sestrou Amandou (35) na Kypru. Právě při prohlížení fotek šokovaná zjistila, jak se její šaty velikosti 54 obludně vyjímají vedle sestřiných něžných čísla 38.

„Nějak jsem si na svou velikost zvykla a ani nevnímala, že sestra snadno vklouzne do úžasných šatiček, které jsou vedle těch mých jako pro panenku,“ vzpomíná Sarah.

„Nebylo to pro mě důležité, protože jsem byla zamilovaná a šťastná. Nikdy mi nedošlo, že jsem až tak obrovská,“ vypráví.

“Ted, když se na tu fotku podívám, dělá se mi ze sebe samé špatně. Měla jsem to řešit o moc dřív. Dokonce i můj manžel je překvapený, jak jsem vypadala, když si zpětně prohlížíme svatební album.”

Napřed přibrala na 133 kilo

Místo toho, aby však hned začala s dietním režimem, zapracovala frustrace a na váze ještě přibírala. Večery trávila na gauči a futrovala se oblíbenými kalorickými bombami. Dosáhla tak váhy 133 kilogramů.

Sarah Hart má nyní 63 kilo a je šťastná.
Autor: profimedia.cz
“Dokonce jsem se sestrou dva měsíce nemluvila, když mi vpálila, že jsem už moc tlustá. Až později mi došlo, že to myslela dobře, a že pravda bolí,“ přiznává.

Další váhu nabrala po porodu svých dvou synů, nyní devítiletého Marshalla a pětiletého Harrisona. Tehdy dosáhla i 134 kilogramů, ale něco vždy časem shodila.

Pak ale přišla poslední rána. V roce 2009 letěla na Vánoce domů do Britského Cardiffu z Francie, kde tehdy coby cestovní agentka s rodinou pobývala.

Když se jí v letadle přes obrovské tělo nepodařilo zapnout bezpečnostní pás, došlo jí, že je zle. K tomu si vzpomněla na šok ze svatebních fotek a konečně si řekla: „Musím s tím něco dělat!“

Hypnóza jí vsugerovala menší žaludek

Nenastartovala však žádnou osvědčenou dietu, ani nevsadila na operaci žaludku. Zkusila zhubnout pomocí hypnózy a zabralo to.

Sarah s manželem Leem ve svatební den, kdy vážila 133 kilo.
Autor: profimedia.cz
Přečetla si totiž článek o klinice Elite Clinic ve španělské Marbelle, která se specializuje na hubnoucí formu hypnózy. Hned v březnu 2010 Sarah tuto kůru v hodnotě 25 tisíc korun podstoupila.

Během profesionálně řízené hypnózy prý byla provedena virtuální operací žaludku, který se jí tak zmenšil na velikost golfového míčku. Po probuzení se přesně tak i cítila.

Do týdne od terapie měla Sarah dole 6 kilo a do konce roku 2010 už 45 kilo. Jak shazovala dál, začala k tomu sportovat, hlavně běhat. Nedávno dokonce uběhla půlmaratón.

Tloustla už od mala, ráda jedla

Sarah začala přibírat v ranném dětství. Bylo za tím špatné stravování, ale také problém s astmatem, který léčila steroidy.

Sarah Hart tloustla od dětství: Už při nástupu do první třídy byla pěkná boubelka.
Autor: profimedia.cz
Už při nástupu do školy, v šesti letech, byla pěkně zakulacená a ve čtrnácti dosáhla 89 kilo.

Nezdravý jídelníček pak nezměnila ani v dospělosti. Milovala indická jídla, dávala si velké porce lasagní a boloňských špaget.

V pohodě je zajedla velkou tyčinkou Mars, a dalšími sladkostmi, které měla po ruce. Nikdy se nijak neomezovala.

Nyní jí však žaludek už po malé porci vyšle signál: dost. Do nového jídelníčku zařadila snídaňové cereálie, dává si lehké obědy s libovým masem a ke svačině jen nějaký salát.

Sarah si se sestrou Amandou prohlíží společné svatební album, kde měla o 70 kilo víc.
Autor: profimedia.cz

Plánuje svatbu v sestřiných šatech

V průběhu dvou let zhubla o 70 kilo na nynějších 63 kg.
“Motivací mi byla právě svatební fotka, kterou jsem si připnula na lednici. Odradilo mě to od zbytečného mlsání,” upřesňuje Sarah.

Nyní Sarah dokonce plánuje, že s manželem Leem obnoví svůj manželský slib a znovu na Kypru. Aby měla hezčí svatební fotky, když má nyní velikost 40.

“Možná bych si mohla vzít sestřiny svatební šaty, teď by mi v pohodě byly,” uzavírá se šťastným úsměvem.

Autor: INT, bak