Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nový hit v hubnutí: Zumbová dieta! Shodíte 3 kila za 5 dní!

29. prosince 2011 | 12:20

Tanec dokáže perfektně nastartovat metabolismus. Je to přirozený a zábavný pohyb a tak hubnutí samozřejmě skvěle pomáhá. Ovšem se zumbovou dietou zhubnete i tehdy, pokud se o taneční kroky ani nepokusíte!

Zumba se stala obrovským hitem na celém světě a zaručeně bude bavit i ty z vás, které se sportu vyhýbáte velkým obloukem.

Prostřednictvím nenáročných tanečních kroků navíc zhubnete jedna radost.

Odborníci k tomu vymysleli účinnou dietu, která v kombinaci se zumbou bleskově nastartuje látkovou výměnu.

Její pomocí můžete úspěšně shodit až 3 kila za 5 dnů, i když neodtancujete ani u hodinu!

Zkuste to i s tancem

Kirstie sice v soutěží nevyhrála, má ale o šest čísel menší šaty
Autor: profimedia.cz
I celebrity hubnou se zumbou. Třeba herečka Kirstie Alley se s pomocí své nové vášně k tanci konečně zbavila obrovské nadváhy.

Zumbovým šílenstvím se nachaly omámit i ​​Jennifer Lopez či Madonna. Taneční trénink vám totiž vyvolá skvělou náladu. A za hodinu cvičení můžete spálit až 1000 kalorií!

Zumbová dieta

Během diety vypijte denně alespoň 1,5 litru vody. Zapište se raději i na hodiny zumby a tancujte dvakrát týdně. Můžete ale zvolit i jiný tanec, který vás baví.

Tato dieta trvá jen 5 až 7 dní a dokonale nastartuje váš metabolismus. Pokud ji chcete držet déle, přidejte k jednotlivým jídlům 1 až 2 porce ovoce, mléčných výrobků
a snažte se střídat druhy jídel bohaté na bílkoviny, uhlohydráty a vlákninu.

Musli s jablky
Autor: profimedia.cz
Snídaně

Nejdůležitější částí každé diety jsou snídaně, které obsahují velké množství uhlohydrátů, vlákniny a bílkovin.

Odborníci tvrdí, že tyto látky jsou v souladu se zdravým fungováním organismu a správným vylučováním hormonů. Zároveň spouštějí činnost buněk, které jsou zodpovědné za spalování tuků.

Co můžete jíst:
Miska s müsli nebo 2 malé kousky celozrnného pečiva, 1 vejce, 1 nízkotučný jogurt, 1 větší banán, sklenici čerstvé ovocné šťávy nebo 2 menší porce jakéhokoliv druhu ovoce.

Oběd

V poledne si můžete dát velkou porci zeleninového salátu. Zkombinujte ho s potravinami, které pomáhají při spalování tuků.

Trávením bílkovin využije tělo mnohem více kalorií než při zpracování sacharidů. Olivový olej a mořské ryby obsahují zdravé tuky, které narušují tukové polštářky.

Grilovaná ryba je zdravá a dietní
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Co můžete jíst:
10-15 dkg libových bílkovin - například kuře, netučný salám nebo sóju, 4 šálky salátu z různých druhů zeleniny, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce balzamikového octa, na ochucení různé bylinky nebo koření.

Rýže je zdravější celozrnná
Autor: profimedia.cz
Večeře

Zumbová dieta povoluje brambory i tmavou rýži. Podle vědců patří rezistentní uhlohydráty v banánech nebo bramborách k látkám, které se přes tenké střevo dostanou do tlustého v nezměněném stavu, takže z nich tělo nepřibere.

Co můžete jíst:
10-15 dkg netučných bílkovin, 3 pol. lžíce (v syrovém) stavu hnědé rýže (jezte ji vlažnou), 1/4 šálku fazolí nebo 1 brambora, dušenou zeleninu, 2 pol. lžíce olivového oleje, na ochucení různé bylinky nebo koření.

Svačiny

2-3 šálky čerstvé zeleniny, 3-6 pol. lžic nízkotučného jogurtu

Autor: lesk.sk, Kbak