Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Tajemství topmodelek odhaleno: Hubnou díky chilli omáčce

7. října 2011 | 15:35

Některé modelky snědí nejvýš několik listů salátu za den, aby si udržely štíhlou postavu. Jiné si klidně pochutnají na čemkoliv, jen použijí svůj tajný fígl. A pořádně ostrý.

Mám kamaráda úspěšného stylistu. Nepracuje u nás, své klientky má hlavně ve Velké Británii a jednou z nich je slavná top modelka. Nikdy mi sice z diskrétnosti neprozradil která, ale plyne z toho pro mě velká výhoda. Občas mi od ní totiž vozí luxusní kousky slavných světových návrhářů, které hvězda po přehlídkách dostává a nehodí se do jejího šatníku.

Má to ale i malý háček. Do většiny těchto modýlků se mé běžné ženské tvary jen těžko vměstnají. A tak s marnou touhou prohlížím krásné šaty Miu Miu, nebo nejnovější upnuté džíny Dolce Gabbana, které jsou ušité na superštíhlou postavu modelky a rozhoduji se, které ze svých hubenějších kamarádek dám nečekaný dárek.

Tajemství bylo v botě

Vynahrazuji si to ale botníkem, protože kupodivu v tomto případě má jeho klientka stejnou velikost jako já. A tak své přátelé oslňuji úžasnými střevíci od Manola Blahnika, Christiana Louboutina, Jimmyho Choo, Chanelu, či Diora, za které by jinak padly klidně i dva mé měsíční platy.

Luxusní střevíce značky Louboutin
Autor: INT, laboutinshoos
Když jsem naposledy chtěla vklouznout do nových hedvábných “louboutinek”, tvrdě jsem si narazila palec. “Co to proboha cpeš do bot?,” ptala jsem se kamaráda překvapeně, když jsem objevila tabasco. “To tam asi zapomněla. Má ho pro jistotu v každé tašce, aby ho měla pořád po ruce, tak jí do nich zřejmě zapadlo,” znělo vysvětlení.

A pak mi prozradil malé tajemství: Některé top modelky jsou na ostré chilli omáčce doslova závislé a jeho klientka patří mezi ně. Bez jedné z lahviček nikdy neopouští domov. A pro jistotu je prý má opravdu všude, ve všech kabelkách, v kufrech i na pracovním stole a podle všeho i v botách.

Chilli může pomáhat při léčbě chorob srdce účinněji než aspirin
Autor: Famous

Nic bez chilli omáčky nesní

Když viděl můj udivený pohled, dodal s úsměvem: “Jak myslíš, že by se udržovala pořád tak štíhlá. Jídlo miluje, ale to by na ní bylo brzy znát. Je známé, že ostré koření zrychluje metabolismus a tedy spalování."

"Navíc si už na pálivou chuť vypěstovala takovou závislost, že jí žádné jídlo bez řádné porce chilli omáčky ani nechutná,” vysvětlil mi. “Nesní nic, pokud si to pořádně neokoření. Dokonce ani ranní cornflaky."

Takže žádné polykání vatových tamponů namočených v džusu, jak se o modelkách traduje, aby prý ošidily hlad a žaludek. Ten fígl je jakékoliv jídlo pořádně přiostřit. Myslím, že to taky zkusím, třeba se pak konečně vejdu do všech těch krásných luxusních modýlků od návrhářů.

Staňte se našimi přáteli na Facebooku.

Autor: INT, bak