Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vyzkoušeli jsme kryolipolýzu: Jak se zbavit špíčků? Zmrazením!

13. září 2011 | 06:16

Redaktorka Blesku pro ženy Alena Dušková si nechala zmrazit podkožní tuk. Přesně to je princip nové metody hubnutí, která vyjde na 10 tisíc korun. Co všechno kryolipolýza, neboli liposukce mražením obnáší a vyplatí se to vůbec?

I když jsem několik měsíců držela dietu a cvičila, abych se dostala znovu na svou kýženou váhu, přesto jsem měla neustále kolem břicha pneumatiku. A tak jsem se rozhodla vyzkoušet tzv. kryolipolýzu, což je odstranění tukových buněk zmrazením, které nabízí salon Yes Visage. Cena je dle partie ošetření od 9 500 Kč.

Až 25 % tuku pryč…

Přesně takový úbytek estetické centrum slibuje po jediné proceduře. Jak zmrazení nelichotivých partií probíhá? Nejprve proberete zdravotní stav. Pak se svléknete, obléknete si jednorázové erární trenýrky a slečna, která vám ošetření provede, vás nejprve ze všech úhlů nafotí, abyste měla později porovnání. A pak přeměří konkrétní část, kterou potřebujete zeštíhlit, a stanoví rozměr hlavice, podobající se vysavači, kterou později použije.

Ošetření začíná

Následně se položíte na lehátko. Sestřička vám inkriminované místo promaže speciální mastí, překryje igelitem. Pokud budete chtít odmrazit faldy na břiše stejně jako já, budete muset co nejvíce povolit břicho. Následně ošetřovatelka vezme hlavici zapojenou do přístroje, který vytvoří silný podtlak, a celý špíček nasaje.

Chvíli budete cítit trochu nepříjemný tlak, později si zvyknete a můžete klidně relaxovat. Hodinu zůstanete ležet, zatímco nasátá část kůže s tukem se bude celou dobou mrazit. Zmrazení kombinované s podtlakem je zárukou toho, že se tukové buňky rozmačkají napadrť a úplně zničí, a během několika dalších týdnů pak jako odpad vyjdou lymfatickým systémem z těla ven.

Redaktorka Blesku pro ženy vyzkoušela hubnutí zmrazením tuku zvané kryolipolýza.
Autor: Michal Protivanský

Ihned poté

Po skončení vám sestřička „vyprostí“ ošetřené místo z hlavice. Připravte se, že to nebude hezký pohled. Můj špíček se proměnil ve zmrazenou, rudou a nevzhlednou hroudu. Sestřička ji musí nejprve rozmasírovat, aby se kůže vrátila do původního stavu. Pak už se můžete obléknout a jít domů.

Co se doporučuje

Nemusíte se nijak omezovat v aktivitách a pohybu. Jen je dobré aspoň na čas změnit jídelníček, vyvarovat se kalorických a škodlivých potravin a dostatečně pít, aby vaše lymfa správně fungovala.

 

Moje pocity
Byla jsem zvědavá, jestli bude výsledek opravdu viditelný. Během prvního týdne jsem ale trochu trpěla. V ošetřeném místě mi bolestivě trhalo, kůže byla na dotek velmi citlivá. Za několik dní ovšem nepříjemné pocity odezněly a já jsem jen s údivem zírala na krejčovský metr. Centimetry kolem břicha mizely opravdu rychle. Za měsíc byla velká část tuku ta tam. Hubnutí trvalo ale ještě další měsíc. A stalo se neuvěřitelné: moje břicho vypadalo najednou opět jako před deseti lety.

Autor: duš, Kbak