Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tukožroutské prádlo: Převratný objev pro hubnutí bez námahy

2. září 2011 | 11:24

Někteří lidé drží dietu. Jiní míří do tělocvičny. Daleko příjemnější způsob jak se zbavit nadváhy je však nošení "tukožroutského" spodního prádla.

Prádlo tokijské firmy Goldwin dokáže spálit stovky kalorií týdně jen tím, že ho člověk nosí. Kalhotky s dlouhou nohavicí či krátké legíny nazvané MXP Calorie Shaper Pants jsou vyrobené z nepružného materiálu, který podle výrobce nutí svaly pracovat se zvýšenou námahou při obyčejné chůzi nebo stoupání do schodů.

Klíčovou složkou prádla, které v přepočtu stojí asi 640 korun a momentálně se prodává jen v Japonsku, je vlákno vetkané do látky, aby jí zabránilo v natahování. Tato svalová námaha navíc, která je třeba k vyrovnání napětí vlákna při obyčejné chůzi, pak vede k úbytku na váze bez námahy.

Tvarovací technologie se soustřeďuje na oblast boků, která nejvíc pracuje při chůzi nebo stoupání do schodů.
Autor: archiv firmy

Podle prohlášení společnosti Goldwin jsou spodní kalhoty určeny pro každodenní nošení převážně podnikatelů či podnikatelek ve věku 35 až 45 let. Tvarovací technologie se soustřeďuje na oblast boků, která nejvíc pracuje při chůzi nebo stoupání do schodů.

Kalhoty jsou rovněž vylepšené deodorantními částicemi, aby prádlo při nošení zůstalo svěží i v teplých letních měsících.

"Tukožroutské prádlo" je zatím posledním produktem z řady inovativních výrobků, jejichž cílem je pomoct japonským zaměstnancům v boji proti nadváze. Japonská vláda dokonce spustila v uplynulých letech řadu kampaní ve snaze o zeštíhlení národa, který povážlivě "bobtná" v pase.

Autor: lena, ČTK