Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Šokující proměna: Zhubla 12 kilo za 3 měsíce!

23. června 2011 | 15:22

Paní Miroslava (44) už nechtěla být pro své dcery odstrašujícím příkladem. Za pomoci doktorky Kateřiny dokázala neuvěřitelně zhubnout a navíc získat zpět své ztracené sebevědomí.

Při výšce 170 centimetrů vážila paní Miroslava z Brna 115 kilogramů. Pro své dcery byla odstrašujícím příkladem – obě se snažily, aby nevypadaly jako ona. Jsou krásné, štíhle a své mamince, která jim stále opakovala, že je stará, k ničemu a nemá se rád, se pokusily pomoci. Přihlásily jí do pořadu Jste to, co jíte a slíbily ji svoji podporu.

Prokletý jo-jo efekt

V minulosti Miroslava už několikrát držela diety. Jednou dokonce ve STOBU zhubla za tři měsíce 20 kg. Jo-jo efekt na sebe však nenechal dlouho čekat… Za tři měsíce měla 20 kg zpátky a za další měsíc 10 kilo navíc.

Když Mirka zjistila, kolik cukru měsíčně vypila, zůstával jí nad tím rozum stát
Autor: archiv TV Prima
I když se paní Miroslava snažila jíst zdravě, problém je, že toho snědla hodně. Uvařila si třeba k obědu hrášek s mrkví, ale pak kolem hrnce chodila celé odpoledne a pomalu ho celý snědla. Dalším velkým hříchem byly slazené nápoje.

"Dám si například rohlík se sýrem, jenže jeden mi nestačí. Sním rovnou tři. A k tomu si dávám čaj s minimálně třemi kostkami cukru. Neslazený prostě nevypiju. Doma si hlídám kvalitní potraviny, ale pak přijdu ke kamarádce a všechno, co mi dá, sním. Nevadí mi, že je to kachna se šesti knedlíky, vínečko a sušenky!" prozradila paní Miroslava podrobnosti ze svého stravovacího režimu. Čisté vody vypila jen dva decilitry týdně.

Pevná ruka doktorky Kateřiny

 

Pro odstrašující příklad nemusela paní Mirka chodit daleko. Oba její rodiče měli vždy přes 120 kg. Maminka přitom zemřela na zdravotní komplikace spojené s cukrovkou. Mirka tak dopadnout nechtěla. Přesto péči o sebe samu věnovala jen minimum času. Ten trávila v zaměstnání, kde se jako pečovatelka stará o seniory. Zbytek věnovala svým kočičím svěřencům. Na sebe ale stále zapomínala.

Paní Miroslavě se se ztracenými kily vrátilo potřebné sebevědomí
Autor: archiv TV Prima

To se muselo změnit! Mirka statečně tři měsíce bojovala s podporou doktorky Kateřiny Cajthamlové a inženýra Petra Havlíčka nejen proti nezdravým potravinám, ale i proti vlastnímu sebepodceňování. A její proměna byla skutečně šokující.

Jaký vliv měl na stravovací režim paní Mirky stálý pocit, že není pro nikoho důležitá a cítí se neatraktivní a stará. Dokázala se zbavit své závislosti na sladkých nápojích? Podařilo se paní Miroslavě zhubnout, i když není původcem celé změny? Jak zvládla splnit očekávání svých ratolestí?

Nenechte si ujít boj paní Mirky s vlastní váhou i sebepodceňováním – již ve čtvrtek 23. června od 21.20 hod na Primě.