Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Děti se staly obětí doktorky Kateřiny

Dominik (13, vpravo) a Pavel (10, vlevo) se nestravují úplně podle pravidel správné výživy. Narozdíl od Pavla se však Dominik aktivně věnuje sportu. S jeho nadváhou to proto není tak hrozné.
8. června 2011 | 06:06

VIDEO: Vůbec poprvé v historii pořadu 'Jste to, co jíte' se tým rozhodl zapojit do boje s kilogramy i děti. Dominik (13) a Pavel (10) z Prahy se pod vedením doktorky Kateřiny budou snažit naučit se správným stravovacím návykům. A s nimi i jejich maminky.

Nadváhu má v Česku zhruba 13 % dětí, z toho obézních je kolem 6 %. Z těch bohužel celých 70-80 % zůstává obézních i v dospělosti! Málokteré dítě je však uvědomělé jako Dominik, který je přesvědčený o tom, že má nadváhu. A chce s tím něco udělat. O pomoc proto prostřednictvím rodičů požádal doktorku Kateřinu Cajthamlovou. Dokáží odborníci z týmu 'Jste to, co jíte' vrátit zklamanému teenagerovi sebevědomí?

Netaktní lékařka mu způsobila trauma

Dominik není žádné vyzáblé "tintítko". Nějaké to kilo navíc má. Mezi

Kluky si vzal do parády i David Huf
Autor: archiv TV Prima
nadměrně obézní děti však rozhodně nepatří. Při výšce 163 centimetrů váží 60 kilo. Hodně však tvoří svalová hmota. Sportu se totiž rozhodně nevyhýbá. Jeho velkou láskou je fotbal. Trénuje několikrát týdně a touží mít ještě lepší kondici. Chce se totiž stát  profesionálním fotbalistou.

A jak přišel na to, že má nadváhu? Za vším je dětská lékařka, která mu při pravidelné prohlídce oznámila, že je obézní.  A také děti ve škole, které ho kvůli tomu začaly popichovat. Získal proto pocit, že je při svých šedesáti kilech obézní. Jeho velkým přáním je proto naučit se zdravě stravovat.

Tým odborníků zasahuje

Podaří se doktorce Kateřině a inženýru Havlíčkovi vyvrátit mladému sportovci mylný názor a vrátit mu ztracené sebevědomí? Na pomoc si vezmou desetiletého Pavla, který už mezi obézní patří. Je o deset centimetrů nižší než Dominik, váží však 63 kilo. Vzhledem k tomu, že i jemu se děti ve škole smějí, chtěl by zhubnout.

Miluje smažený sýr, hranolky, párky a všechna ta super nezdravá jídla. A je to na něm vidět. Jenže Pája má na rozdíl od Dominika opravdu špatné stravovací návyky. Jeho maminka pracovala v restauraci a on byl zvyklý chodit k ní do práce na jídlo. A rád si pochutnává i na sladkostech.

Zajímá vás, jak kluci dopadnou? Podaří se jim za dva měsíce zatočit s nechtěnými kilogramy? Nebo v testu přísné doktorky Kateřiny propadnou? A dokáže tým vrátit Dominikovi ztracené sebevědomí? Nenechte si ujít premiérový díl pořadu Jste to, co jíte, kde budou poprvé v historii pořadu hubnout děti! Již ve čtvrtek 9. června od 21.20 hod. na Primě!