Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Manželé společně zhubli 133 kilo: Jak to dokázali?

1. června 2011 | 14:14

Manželé z britského Hazelmere Kerrie a Paul Kew dohromady vážili 309 kilogramů. Zhubli hlavně proto, aby se spolužáci neposmívali jejich dětem.

Manželský pár byl tak obézní, že si sotva mohl užívat života. Problém pro ně byla i obyčejná jízda na kole, plavání nebo hra s dětmi, desetiletým Harrisonem a šestiletou Hannah. Právě jejich děti jim daly ten nejdůležitější impuls něco s tím udělat. Kvůli tloušťce rodičů se totiž ve škole staly terčem posměšků a šikany.

Manželé se proto rozhodli jít do toho společně, zvolili podvázání žaludku. Ovšem Kerrie rezolutně prohlásila, že pokud její manžel zhubne dřív než ona, tak se s ním rozvede, a tak šla na operaci o půl roku dřív.

„Nemohla jsem dopustit, aby Paul zhubl a vypadal skvěle, zatímco já vedle něj byla pořád jako almara. Dohodli jsme se tedy, že půjdu první. Kdyby na to nepřistoupil, tak bych se s ním raději rovnou rozvedla. Bála bych se totiž, že by mě jako hubený opustil pro nějakou hubeňourku,“ vysvětlila.

Zaseklá mezi řídítky

Paul původně vážil 167 kilo, Kerrie 142 kilo. A taková váha jim dala pěkně zabrat. „Jednou jsme snažili vzít děti na kolo, ale zasekla jsem se mezi sedadlem a řídítky a nemohla se vůbec pohnout,“ směje se dnes Kerrie bývalé postavě. „Schody jsme nevyšli bez zadýchání a já se ráno sama neoblékla. Paul mi musel pomáhat,“ dodává.

I její manžel měl s obezitou značné potíže. Například když řídil auto, volant měl zaklíněný v obrovském břichu. Nejhůř to ale odnesly právě děti, které se za rodiče kvůli šikaně ve škole styděly. „To pro nás bylo rozhodující. Když jsme je vyzvedávali ze školy, přicházely s brekem,“ vysvětluje jejich matka.

Vařili a pochutnávali si

A jak se jim vlastně podařilo tolik ztloustnout? Když se poznali, přihlásili se na kuchařský kurz, oba totiž preferovali domácí jídla. „Navzájem jsme si připravovali, co jsme se naučili: Koláče, lasagne a další vydatná jídla, po kterých se snadno přibírá.“

Samozřejmě už dříve zkusili nějaké diety, ale s žádným zásadním výsledkem. Proto se rozhodli pro podvázání žaludku. V červenci 2009 na operaci nastoupila Kerrie a Paul pak v únoru 2010. „Naštěstí operace byla úspěšná a váha mi začala hned klesat. Paul mi pomáhal připravovat kaše a jídla, která jsem směla z počátku. Hned jsem se ale cítila zdravější,“ vzpomíná Kerrie.

Do roka shodila 70 kilo a její manžel byl po roce od operace hubenější o 63 kilogramů. „Cítíme se naprosto fantasticky. Konečně můžeme vyrazit s dětmi do parku a zapojit se do jejich her. A co je nejdůležitější, už nikdo nemá důvod si z nich ve škole utahovat,“ uzavírá Kerrie.

Výsledná váha manželů

Kerrie: 72 kg
Paul: 104 kg

Jak jedli dříve a nyní:

Dříve:

Snídaně: Slanina, párky, houby, haše, fazole v rajské omáčce, prejt, opečený toast.
Svačina: Malý sáček brambůrků, půl balení čokoládových sušenek
Oběd: Velká bageta plněná sýrem a šunkou, velký pytel brambůrků, dva litry coly.
Večeře: Balíček párků, jehněčí koleno, bramborová kaše, dušený hrášek, k tomu omáčka a chléb s máslem.
Zákusek po večeři: Velké rodinné balení čokoládových bonbónů.

Nyní:

Snídaně: Cereálie, nebo míchané vejce na toastu.
Svačina: Banán
Oběd: Křehký chléb s paštikou, nebo tortilla plněná kuřetem a zeleninovým salátem.
Večeře: Losos s těstovinami, nebo kari s rýží.

Autor: INT, bak