Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sexy do plavek jen za 22 dní!

7. června 2011 | 05:00

Když se hezky obléknete, pár kilo navíc chytře schováte. Jenže v plavkách se nic neutají. Máte 22 dnů na to, vyladit svou postavu k dokonalosti. Využijte náš plán!

S tímto plánem zhubnete až 5 kilo!

Nemusíte začínat hned. Vyberte si pro ladění křivek tři týdny, kdy nemáte žádné oslavy, party s kamarády nebo romantický víkend. Vyhraďte si čas jen na sebe, protože do práce na sobě budete muset vložit všechno úsilí.

Základní pravidla:

* Pohyb šestkrát týdně.

* Sedmý den je relaxační.

* Jezte po třech hodinách, bez výjimek i o víkendech.

* Plán je založený na sportování, nikoli na drastické dietě.

* Využijte stroje, které vám pomůžou, a přípravky, jež podpoří zpevnění pokožky.

* Opalujte se, ale šetrně: využijte samoopalovací krémy. Připravte kůži na slunce pomocí doplňků stravy.

Spalovací lekce? Vyberte si!

Máte-li kondici:

Běh
Připravte si tréninkový plán a až třikrát týdně si dejte 45- až 60minutový běžecký trénink. Jeho součástí by měla být na začátku rozcvička a na konci důkladný strečink aspoň 15 minut! Pokud začínáte novou „sezonu“, střídejte intervaly rychlé chůze a běhu tak, aby vám to bylo příjemné, například pět a pět minut. Postupně snižujte čas chůze.

Po běhu nezapomeňte na strečing
Autor: profimedia.cz
Náš tip:
Po běhání jsem pravidelně na lavičce v parku 15 minut posilovala břicho (a teprve potom jsem dělala strečink). Po týdenním běžeckém tréninku s tímto posilováním se svaly na břiše začínají hezky rýsovat.
Kondiční plavání
Dejte si dvakrát týdně pořádně do těla v bazénu, 30 minut skvěle vytvaruje vaše paže. Jeden bazén si dejte v tempu, druhý trochu volněji a opakujte je.

Začátečnice:

Fitness
Svěřte se do rukou trenéra a navštivte lekci, které se říká walking and running nebo heat program. Díky vedení lektora se udržíte se v zóně spalování tuků a posílíte celé tělo. Lekce jsou docela náročné, ale po týdnu byste se měla dostat do tempa. Cvičte aspoň třikrát týdně.

Pro všechny:

Spinning
Nebojte se, že vám narostou svaly na nohou, za tři týdny určitě ne. Makejte do roztrhání těla, na spinningu se nedá nic moc zkazit. Na tuto lekci jděte dvakrát týdně.

Kick-box
Tady z vás bude téct pot. Navíc je to docela zábava. Skvěle vytvarujete paže (protiváha spinnigu), ale zabrat dostanou i nohy a celé tělo.

Hot jóga

Skvěle spálíte kalorie, detoxikujete organismus, rychle získáte vysokou kondici, posílíte záda, srovnáte tělo a vytvarují se vám svaly. O nudě se nedá ani mluvit!

Posilování
Vyberte si hodiny jako „břišní pekáč“, power jóga nebo P Class.

Náš tip:

Nadchla nás bikram jóga, která se cvičí ve 42 °C. Mám pocit, že tuky v horku jen tají, a poznala jsem, že tato jóga opravdu dělá hezká těla.

Podívejte, co vám „zachrání kůži“:

Výrobky by měly obsahovat látky, které působí proti celulitidě a částečně si poradí i s podkožními tuky: výtažky ze zelené kávy, kofein, koenzym Q10, skořici, žen-šen, zázvor, ginkgo bilobu, křemík.

Volnější dny

Naším cílem není vás zničit, proto si do týdenního plánu podle nálady zařaďte jeden až tři dny, kdy pohyb bude volnější.

Můžete si vybrat z následujících tipů:
* Třicetiminutová procházka (nejlépe po ránu).
* Relaxační plavání v bazénu (20–30 minut, pak můžete jít do páry).
* Lekce tance nebo baletu: méně potu, více radosti.
* Jóga, pilates, tai-či, PortDeBras – myslete také na svoji duši.

Dokonalý relax

Masáž je při sportu důležitým odpočinkem
Autor: SHUTTERSTOCK.COM
Masáže
Prokrví pokožku, nabudí tělo aktivací reflexních bodů a zlepší vám náladu. Pokud budete hodně unavená, dopřejte si aspoň jednu masáž týdně.

Zábaly
Prospějí hlavně pokožce a pohladí psychiku. Vyzkoušejte celotělové relaxační zábaly, zábaly s mořskými řasami, skořicí nebo s léčivým bahnem.

Whirlpool
Dokonalé uvolnění mezi bublinkami. Jemně prokrvíte ztuhlé svaly a uvolníte se. Pozor, na šampaňské tentokrát zapomeňte.

Sauna
Saunu můžete absolvovat jednou týdně, pokud se cítíte dostatečně fit. Zbavíte se přebytečné vody a toxinů a skvěle osvěžíte nejen tělo, ale i mysl.

Jídlo, zdravé a dobré

Základní pravidlo zní: jezte malé porce každé tři hodiny!
Nemusíte se drasticky omezovat, nicméně máme pro vás seznam potravin, které jsou 22 dnů zakázané: bílý cukr (sladkosti), bílá mouka, smažené potraviny, káva (pijte špaldovou), alkohol.

Příklad jídelníčku

Zdravá a vyvážená snídaně
Autor: SHUTTERSTOCK.COM
Snídaně: domácí müsli (vločky, oříšky, drcená lnění semínka, rozinky) s nízkotučným tvarohem. (NEBO jáhlová kaše s nastrouhaným jablkem; plátek tmavého chleba s krutí šunkou)

Svačina: kus ovoce (banán, jablko, pomeranč, kus pomela apod.)

Oběd: tofu s rýží; (NEBO rizoto se sýrem; plátek krůtího masa s bramborem; těstoviny s rajčatovou omáčkou; zapékané brambory; vydatná slepičí polévka s kouskem tmavého pečiva; hovězí steak s restovanou zeleninou).

Svačina: cottage s krajíčkem tmavého chleba; (NEBO malý salát s listovou zeleninou, ovocem, oříšky a olivovým olejem)

Večeře: dušená zelenina s plátkem kuřecího masa; (NEBO rýžová kaše s rozinkami; velký zeleninový salát s kousky kuřecího masa)

Během 22 dní si dejte tři dny čisticí: konzumujte jen ovoce nebo zeleninu nebo zeleninové a ovocné šťávy.

Pitný režim je základ

Ráno nalačno vypijte sklenku vlažné vody s citronem a místo kávy silný zelený čaj. Během dne pijte obyčejnou vodu nebo ovocné čaje. Kávu si dělejte obilnou. Denně vypijte minimálně dva litry vody. Bez dostatečného pitného režimu nemůžete zhubnout ani efektivně sportovat a regenerovat.

Vyzkoušejte:
Vlažná voda s citronem nalačno má jednoznačné účinky: do deseti minut jste vyprázdněná. Funguje lépe, zdravěji a spolehlivěji než ranní káva.

Přístroje, které vám pomůžou

Chcete-li investovat do služeb přístrojů na hubnutí, směle do toho. Nečekejte od nich zázraky, umějí zvýšit metabolismus (prokrvení) v problematických partiích, dalším jejich efektem je odbourávání tuků a odplavování škodlivin, výrazně také zlepšují stav pokožky a odstraňují celulitidu. Pro viditelný efekt je třeba chodit cvičit pravidelně po dobu aspoň 14 dnů.

Náš postřeh:
Spousta žen podobné přístroje vyzkoušela. Výsledky? Zhruba polovině skutečně pomohly, polovina byla bohužel bez efektu. Dejte proto na doporučení známých nebo vsaďte na tvrdý trénink –  ten funguje se spolehlivostí 95 procent.

Posilování je nedílnou součástí správného tríninku
Autor: shutterstock

Vychytávky

Změřte si kyselost
V lékárně kupte lakmusový papírek. Ráno ho pomočíte a zjistíte pH svého těla. Jste-li překyselená, budete jen těžko hubnout, organismus bude zadržovat vodu i tuky. Máte-li nízké pH, upravte jídelníček: jezte co nejvíce zelené zeleniny, zakysané mléčné výrobky, řepu nebo pohanku. Po dohodě s odborníkem si kupte doplňky stravy obsahující minerály, například vápník.

Vsaďte na CLA
Abyste neztrácela svaly, ale tuky, zvyšte příjem kyseliny linolové (CLA), při hubnutí a dietách dokáže ochránit svalovou hmotu. Vyskytuje se v másle, jogurtech nebo v  hovězím mase. Lze ji koupit i v lékárnách v podobě doplňku stravy.

Tréninkový plán, který vás nebude nudit

Máte dvě možnosti stále zkoušet něco nového nebo střídat stejné tréninkové hodiny: spalování, posilování, volnější dny, relaxace (klidný den)

1. týden
1. den: spinning (spalovací lekce)
2. den: lekce posilování + relaxační plavání
3. den: volnější den: ranní procházka + čisticí den
4. den: walking (běh, kondiční plavání spalovací lekce) + návštěva whirlpoolu
5. den: volnější den: hodina baletu (pilates, jóga, apod.)
6. den: walking (běh, kondiční plavání spalovací lekce)
7. den: klidný den (sauna, masáž, zábal)

2. týden
8. den: volnější den: ranní procházka + čisticí den
9. den: heat (běh, kondiční plavání, spalovací lekce)
10. den: spinning (běh, kondiční plavání, spalovací lekce)
11. den: volnější den: hodina tance (pilates, jóga apod.)
12. den: lekce posilování
13. den: heat (běh, kondiční plavání, spalovací lekce) + návštěva whirlpoolu
14. den: klidný den (sauna, masáž, zábal)

3. týden
15. den: volnější den: hodina jógy (pilates, tanec apod.)
16. den: kick-box (běh, kondiční plavání, spalovací lekce)
17. den: volnější den: ranní procházka + čisticí den
18. den: kick-box (běh, kondiční plavání, spalovací lekce) + návštěva whirlpoolu
19. den: lekce posilování
20. den: volnější den: hodina tance (jóga apod.)
21. den: klidný den (sauna, masáž, zábal)
22. den Gratulujeme! Kupte si nové plavky!

Autor: Olga Poucheová, Kbak