Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Seriál hubnutí: Čtenářka Tereza bojovala s podváhou

12. dubna 2011 | 10:13

Hubnutí s redakcí Blesk pro ženy je v plném proudu. Všechny čtyři zúčastněné zaznamenávají první úspěchy. Dnes představujeme další z nich. Tereza je nejmladší ze všech hubnoucích. S dietami nemá žádnou zkušenost, i ona si ale kvůli své postavě užila krušné chvíle.

Čtenářka Tereza (21)

Výška: 174 cm
Hmotnost na začátku hubnutí: 77 kg
Konfekční velikost: 42
BMI: 25,43
Cíl: „Když se na váze časem ukáže číslo 70, budu spokojená. Během programu bych chtěla zhubnout 6 kilogramů.“

Spolužáci mi nadávali

„Jako dítě jsem paradoxně jedla hrozně málo. Dokonce jsem kvůli podváze byla v nemocnici. Všechno se změnilo na druhém stupni základní školy, kdy jsem začala nabírat ženské tvary a s nimi kila. Většina holek ve třídě byla jako lunt, a tak byl rozdíl mezi mnou a jimi ještě markantnější,“ říká Tereza.
„Všímali si toho hlavně kluci ve třídě. Nadávali mi, že jsem ‚tlustý prase‘, a když jsem k dovršení všeho začala nosit brýle, stala jsem se ‚tlustý prase s brejlema‘.“

Tereza naštěstí nezačala držet diety a během pár let si na vlastní kůži odžila pohádku o ošklivém kačátku – do osmnácti vyrostla, změnila účes a stala se z ní hezká mladá žena.
„V osmnácti jsem bez diet vážila míň než v patnácti. Když mě pak po letech ti samí kluci kontaktovali přes internet, kde viděli moji fotku, zvali mě ven a lichotili mi, jak mi to sluší, měla jsem na ně ohromný vztek.“

čtenářka Tereza
Autor: Daniel Zahrádka

Kil navíc jsem si nevšímala

„Na střední škole jsem si začala zase věřit, kluci o mě měli zájem. Často jsme jezdili na sportovní pobyty, prázdniny jsem trávila na táborech, kde jsem byla také pořád v pohybu. S postavou jsem neměla nejmenší starost.“
Tereza ukončila střední školu, našla si přítele a změnila životní styl. „Pracovní dobu trávím v kanceláři, na tábory dávno nejezdím a nový vztah se najednou stal nekonečným sledem příležitostí, dát si něco dobrého k jídlu. Třeba zmrzlinu, colu, popcorn v kině, přítel mi dává spoustu čokoládových dobrot. Začala jsem přibírat a myslím, že jsem za poslední dva roky stihla nabrat asi deset kilo. Musím přiznat, že jsem si toho vlastně ani nevšimla. Ale postřehlo to moje okolí, rodiče i babička. Doma nám maminka paradoxně, ačkoli jí zdravě, podstrojuje samé kalorické dobroty a u babičky jsou úplné hody pravidelně.“

Kamarádky vypadají fantasticky

Tereza se před Vánocemi po delší době setkala s několika kamarádkami a jejich vzhled jí vyrazil dech. „Zatímco já jsem měla od posledního setkání o jednu konfekční velikost navíc, ony zhubly. Moc jim to slušelo! Přestala jsem nad svým životním stylem zavírat oči a rozhodla se něco dělat.
Po Vánocích jsem začala dvakrát týdně sportovat: jednou jsem chodila plavat a jednou na walking (chůze na pásu pod vedením lektorky). Příležitost, kterou mi dal Blesk pro ženy, jsem rozhodnutá chytit za pačesy a doufám, že až se příště setkám s kamarádkami, bude mi to slušet jako jim.“

862543:gallery:true:trueJak hubne Tereza

Navštěvuje třikrát týdně pražské Hypoxi Studio Snella. Podstupuje sérii kúr na přístrojích Vacumassage a Hypoxi trainer. Vakuová a kompresní masáž připraví tělo na další proces v Hypoxi traineru. Ten pracuje s podtlakem, díky kterému dochází k zahřátí kůže a podkoží, podpoře metabolismu, odbourávání tuků a odplavení škodlivin. Ve dnech, kdy chodí do studia, drží doporučený stravovací režim.

Jak jsou na tom po třech týdnech?

Tereza Jandová (21)

"Mám pocit, že kila jdou teď dolů pomalu, ale na oblečení cítím, že to tak špatné není. Pásek si utahuju, čím dál víc."
Kromě toho, že navštěvuje Studio Snella, chodí cvičit. Velmi jí nadchl walking a také si jednou týdně zajde na hodinu zaplavat. a upravila podle doporučení studia jídelníček.
Tereza zhubla 3,5 kg a ztratila 4 cm v podbřišku a 2 cm přes stehna.

862324:gallery:true:trueAlena Dušková (31)

Hubne na přístroji Body-Space VacuTherm v Top Beauty studiu a s trenérem Jiřím Nabudou z Funatic Fitness.
"Za poslední týden jsem zhubla půl kila. Přiznávám, že jsem párkrát nedodržela doporučený jídelníček. Zvláště oslava dědečkových osmdesátin skončila několika dortíky. Snažila jsem se ale všechny dietní chyby vysportovat."
Alena už zhubla 2,5 kg

Marie Němcová (58)

Hubne s programem na www.FitnessTV.cz.
Abych mohla cvičit podle vybraných pro gramů, potřebuji spoustu pomůcek. Tak jsem se dala do velkého shánění overballů, gumiček a podobně. Držím se doručeného jídelníčku, jak to jde. Kila zatím dolů moc nejdou, ale když zhubnu aspoň tři budu spokojená.
Marie zatím zhubla jeden kilogram.

Erika Pilátová (38)

Hubne s trenérkou Lucií Dytrychovou ze Solária Fitness BB.
"S trenérkou se z nás stala sehraná dvojka a s mou postavou to vypadá stále lépe. Džíny, které jsem si nedávno koupila, na mě už plandají. Stále cvičím poctivě třikrát týdně ve fitness, navíc si sama chodím aspoň jednou týdně zaběhat nebo zaplavat. Tím, že si jídelníček reguluji sama, zvládám až na malé výjimky "nehřešit".
Erika už zhubla 4,5 kg

Příště se představí: redaktorka Erika Pilátová

Jak se poprala s kily, která nabrala v těhotenství? Co se jí líbí na sportování a fitness? A komu se jak podařilo hnout s váhou?

Autor: oli, Kbak