Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Seriál hubnutí: Redaktorka Alena zkouší podtlak a záření

10. dubna 2011 | 20:45

V našem seriálu vám čtyři statečné hubnoucí, Alenu, Terezu, Marii a Eriku, představíme z jiného pohledu. Zajímalo nás, v jaké životní fázi se v počátcích hubnutí nacházely, co od hubnutí čekaly a jak na tom byly s váhou v minulosti. A samozřejmě také, jaké úspěchy zaznamenaly po prvním týdnu.

Redaktorka časopisu Blesk pro ženy
Alena Dušková (31)

Výška: 160 cm
Hmotnost na začátku hubnutí: 69 kg
Cíl: Během dvou měsíců zhubnout minimálně 6 kilogramů a časem se dostat na 60 kilo.
BMI: 26,95

Moje první dieta

Tak tu jsem začala držet až někdy v 25 letech. V té době jsem si našla nového přítele, který rád vařil, byl spíš pasivní a moc jsme toho nepodnikali. Během krátké doby se moje váha vyšplhala na 67 kilogramů. Trochu mě to vyděsilo. Tenkrát běžel v televizi pořad Jste to, co jíte, a rady, jak hubnout, jsem čerpala z něj. Vynechala jsem sladké, omezila tučné, ozdravila jsem jídelníček. Začala jsem cvičit doma kalanetiku a chodila na aerobik. Zhubla jsem poměrně rychle, za nějaký čas po rozchodu jsem měla 58 kilogramů.

Jak jsem na tom se sebevědomím
Když jsem byla mladší, měla jsem sebedůvěry dost. I když jsem se nikdy nechlubila křivkami modelky, muži o mě měli zájem. Před rokem jsem ukončila dlouhodobý vztah a od té doby to nějak není ono. Možná i proto, že rozchod byl dlouhý a bolestný, nenastalo u mě takové to vzkříšení, nový život, nový elán. Spíš jsem se cítila ubitá a vysátá a s pár kily navíc.

redaktorka Alena
Autor: Daniel Zahrádka
Má současná „životní forma“

Trochu jsem uvízla ve fázi, kdy si nevím rady, do čeho napřít energii, jakým směrem jít. Vlastně vždycky jsem toužila mít dítě v sedmadvaceti, ale to už je mi čtyři roky „za plánem“, mám strach, abych něco neprošvihla. Moc bych si přála najít fajn partnera a mít s ním děti.

Vztah ke sportu a jídlu
Miluji jídlo. Ráda chodím do restaurací. Někdy mívám chuť na sladké, hlavně v období, kdy jsem ve stresu, jindy si tělo říká o maso a slaná jídla.
Sport mě moc baví, ale největší problém je „dokopat“ se. Mám ráda plavání a aerobik, chodím sportovat s kamarádkou, samota mě netěší – ani při sportu, ani v životě.

Jakou metodou hubne?

Aleně pomáhá hubnout přístroj Body-Space VacuTherm běžící pás TX5 „2v1“ v pražském Top Beauty Studiu. Odbourává tuky kombinací působení podtlaku a infračerveného záření. Domluvily jsme jí také několik konzultací s osobním trenérem Jiřím Haburou z Funatic Fitness Studia. Ten jí poradí, jak by se měla stravovat, a domluví si s ním nový pohybový režim.

Hubnutí s Bleskem pro ženy
Autor: Daniel Zahrádka

Jak jsou na tom po prvním týdnu?

Alena Dušková (31)

„Trenér mi předepsal poměrně tvrdou dietu, takže musím přiznat, že jsem docela hladová. Snažím se ale všechno dodržet a doufám, že mi v příštím týdnu povolí víc. Poctivě chodím na přístroj, zatím žádné velké změny na těle necítím.“
Alenin jídelníček na první dny:
Snídaně: plátek celozrnného chleba s lučinou a kus zeleniny
Svačina: 2 kusy ovoce
Oběd: půl porce zeleniny, čtvrt porce bílkovin (maso, sýr, sója), čtvrt porce přílohy
Svačina: tři mrkve
Večeře: bílý jogurt (libovolné množství)

Marie Němcová (58)

* Hubne s programem na www.FitnessTV.cz
„Mám za sebou úvodní schůzku se zástupci FitnessTV. Teprve před pár dny mi došel plán jídelníčku a cvičení. Rozhodně ale nezahálím a už jsem si pár sestav z FitnessTV zacvičila a zavedla novinky do stravování. Co to se mnou udělá, teprve uvidím.“

Erika Pilátová (38)

* Hubne s trenérkou Lucií Dytrychovou ze Solárium Fitness BBC
„Do procesu jsem doslova ‚vletěla po hlavě‘, takže jsem za první týden zhubla tři kila, a tím vyděsila trenérku. Teď zvolňujeme, měly jsme pár lehčích tréninků a Lucie mě poslala do whirlpoolu a lehce si zaplavat. Jídelníček si hlídám sama, ale trenérka mi doporučila hříšný den, kdy můžu mlsat, abych to na začátku takzvaně nepřepálila.“

čtenářka Tereza
Autor: Daniel Zahrádka
Tereza Jandová (21)

* Využívá specializované přístroje v Hypoxi studiu Snella a upravila podle doporučení studia jídelníček.
„Půl prvního týdne jsem promarodila. To mě ale neodradilo od toho, abych chodila na procedury a držela doporučený jídelníček. Už cítím, že mi malinko povolily kalhoty, takže první výsledky se dostavují.“

Příště se více seznámíme se čtenářkou Marií. A jaké pokroky v hubnutí udělaly dámy po dvou týdnech?

Autor: oli, Kbak