Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Jedla ovoce, zhubla 120 kilo!

4. března 2011 | 05:00

Britka Julie Trott (41) předvedla za 12 měsíců něco neuvěřitelného. Za pomoci ovocné diety a osobního trenéra dokázala snížit svou váhu o víc jak polovinu. Rozpadlý vztah jí dal motivaci k životní změně.

Když se Julii Trott z Velké Británie rozpadl vztah, rozhodně to pro ni neznamenalo konec světa. Ba právě naopak. Místo válení šlápla do pedálů rotopedu a za 12 měsíců měla figuru, kterou by ji mohla závidět kdejaká dvacítka.

Na začátku byla její váha téměř 250 kilogramů, a to už znamená velká zdravotní i společenská omezení. Naštěstí ji ten samý den, co se rozešla s přítelem, vzal její syn Christopher (24) do posilovny. Julie se konečně rozhodla se sebou něco dělat.

"Skličovalo mě dívat se na svoje tělo. Cítila jsem se hrozně. Ale váha mě držela od všech věcí, které jsem chtěla začít dělat. Stačilo jít do schodů a byla jsem totálně vyčerpaná. Na obyčejnou chůzi mi nikdy nestačil dech," říká smutně Julie.

"Pak se se mnou ale rozešel přítel, a to byla poslední kapka. Navlékla jsem se do černých tepláků a trička a snažila se v posilovně vypadat v rámci možností hubená. Pak jsem sedla na rotoped a hodinu a půl jen šlapala. A další den taky. Pokračuji takhle doteď," dodala naopak rozzářeně Julie.

Julie ale tušila, že sama své předsevzetí nedotáhne do konce. Zaplatila si tedy soukromé hodiny s trenérem Grahamem Hewettem. Ten jí také přivedl k chůzi po horách nebo k jízdě na horském kole. Rozmanité aktivity měli urychlit shazování kil.

Bez trenéra ani ránu

"Graham se mi stal i blízkým kamarádem. Skvěle mě motivoval a pořád mi pomáhal. Vždy jsem věřila všemu, co se mnou dělal."

Julie se s Grahamem soustředila hlavně na kardiovaskulární cvičení. Dále se musela vzdát polotovarů, omezit uhlohydráty. Naopak začala jíst veliké množství ovoce a zeleniny. Tahle kombinace jí pomohla zbavit se kolem 120 kilogramů během dvanácti měsíců!

Julie byla zcela podporována i od svých dětí Christophera a Sofie. Byli nadšeni z té úžasné životní změny, pro kterou se jejich matka rozhodla.

"Při pohledu zpět vidím, jak se můj život zlepšil. Nechci však, aby si lidé mysleli, že změna přišla jen tak. Byly to měsíce tvrdé práce a odříkaní, za to se pak ale budete milovat!" dodává Julie na závěr.

Autor: evak, INT