Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

S dietou Angeliny Jolie zhubnete 3 kila za týden

Angelina si ke štíhlé postavě pomáhá sportem a přísnými dietami.
12. ledna 2011 | 05:30

DIETA 2011: Toužíte po dokonalé postavě? Určitě v tom nejste sami! I hollywoodské celebrity chtějí na plátně vypadat dokonale. Třeba taková Angelina Jolie, postavu má štíhlou jako proutek, je krásná a sexy. Však tomu také věnovala obrovskou energii a celým jejím životem se táhnou jako hladový had všemožné diety. Dnes vám přinášíme jednu z jejích oblíbených. Je hodně drsná a zhubnete při ní tři kila za týden.

Pro jednu z nejkrásnějších žen Hollywoodu se dieta stala jakýmsi životním stylem. A tak si filmovou Laru Croft ani jinak než jako ženu s dokonalou postavou neumíme představit. I když před lety působila ženštěji a určitě vážila o něco víc než nyní, o nějaké nadváze se nikdy nedalo mluvit. Spíš se postupně dostávala do druhého extrému. Jistou dobu po porodu totiž vypadala až moc vychrtle a působila dost nezdravě. Její okolí už několikrát spekulovalo, zda herečka netrpí anorexií. Filmový producenti dokonce požadovali, aby přibrala nejméně dvanáct kilo! Stalo se totiž, že při natáčení filmu Wanted Angelina omdlévala. Už i v minulosti byla hollywoodská kráska kritizována, že na akční hrdinku je moc hubená a nepůsobí dojmem, že má dostatek fyzické síly.

Bez sportu to nejde

Herečka se však brání a tvrdí, že za její figurou není žádná anorexie, ale sport a uhlovodanová dieta. Hubnoucí kůra je založená na vysokém obsahu uhlovodanů a proteinů a vyhledávaná herečka ji poctivě dodržuje už několik let. Je jí věrná i přesto, že stále výrazněji vystupující kosti na ramenou, vychrtlé ruce a téměř žádná lýtka křičí stop! Speciální jídelníček pomalu ale jistě krásce odebírá nejen kilogramy, ale i přitažlivost. Dokazuje to prosincové číslo magazínu Vogue, kde je herečka na titulce a přesto, že je krásná, nepůsobí příliš sexy. Působí už příliš vyzáble.

Angelina si ke štíhlé postavě pomáhá sportem a přísnými dietami.
Autor: ČTK

Co je uhlovodanová dieta?

Dieta není úplně drastická, ale pokud jste zvyklí na normální stravování, bude to pro vás obrovská změna. Jí se sice pětkrát denně, ale porce jsou to opravdu miniaturní. Proč vlastně sází Angelina na uhlovodany? Jsou totiž nejdůležitějším zdrojem energie. Patří mezi ně cukry, škroby (chléb, těstoviny, brambory) a vláknina. Škroby tělu dodávají bílkoviny, minerály a vitamíny. Jejich nedostatek může zvyšovat riziko infarktu srdečního infarktu nebo cukrovky. Velkou výhodou škrobů je to, že se hodí při redukci váhy. Angelina se řídí dietou s vysokým obsahem uhlovodanů a s nízkým obsahem tuku. Uhlovodany dodají tělu energii a proteiny zvětší nárůst svalové hmoty. Základem je jíst pravidelně pět malých porcí denně a aktivně sportovat. Důležité je také pít hodně vody.

Vhodné potraviny při dietě:
Bílý jogurt, ovesná kaše ze sójového nebo rýžového mléka, čerstvá zelenina, celozrnné výrobky, semínka, libové maso, ryby (ne uzené), bylinky, brambory, ovocné a bylinkové čaje.

Nevhodné potraviny:
Cukr, sůl, sušenky, čokoláda, sušené ovoce, těstoviny, kravské mléko a většina mléčných výrobků, ostrá nebo kořeněná jídla, káva, alkohol.

Inspirujte se jídelníčky Angeliny Jolie

I.
7:00 snídaně: 50 g pšeničných vloček a 250 ml odtučněného mléka
10:00 svačina: 1 rozmačkaný banán a 60 g malin a k tomu jedna palačinka
13:00 oběd: 150 g grilovaného lososu s hráškem
16:00 svačina: müssli tyčinka a 150 ml pomerančové šťávy
19:00 večeře: 130 g grilovaných kuřecích prsou pokapané citrónem, rajčata

II.
7:00 snídaně: 1 banán, 60 g malin, 350 ml odtučněného mléka rozmixovat
10:00 svačina: opečený bagel, 40 g nízkotučného tvarohu a rajčata
13:00 oběd: 75 g kuřete, 75 g opečených brambor, 175 g dušené brokolice
16:00 svačina: 1 malá sladká houska s nízkotučným máslem a lžičkou medu
19:00 večeře: 125 g grilovaného filé z platýze, míchaný salát z rajčat a žampionů s nízkotučnou zálivkou

788506:gallery:true:true

Co na dietu říká nutriční terapeutka Věra Boháčová?

Dieta je hodně přísná

Energetická hodnota jídelníčku je příliš nízká, pohybuje se pod 5000 kJ. Při takto přísné dietě je třeba stálého dohledu odborníka. Navíc při ní hrozí častěji jojo efekt po skončení dodržování. Obsahuje také množství bílkovin, takže bych ji nechápala jako výlučně sacharidovou. Tuky nejsou příliš zmiňovány, při redukci je třeba je omezit, nikoli ale vyloučit. Preferovat je třeba kvalitní tuky rostlinného původu. Výčet vhodných potravin není tak obsáhlý, aby se z něj mohl vytvořit dlouhodobě vyvážený jídelníček. Jednotlivá jídla v ukázce jídelníčku jsou ale vhodně poskládaná. Nesouhlasím se zařazením mléka do nevhodných potravin, je pro nás nejdůležitějším zdrojem vápníku.

Autor: Katarína Krajčiová, Klena