Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Britka za 18 měsíců zhubla 95 kilo!

20. listopadu 2010 | 15:08

Ještě před rokem a půl se britská učitelka Harriet Jenkins (25) skoro neodvažovala vyjít na ulici. Kolemjedoucí řidiči zastavovali a pošklebovali se jí. Proč? Vážila 168 kg. To všechno však už je minulost. Díky dietě mladá žena zhubla o 10 velikostních čísel. Za 18 měsíců se jí podařilo shodit neuvěřitelných
95 kilo. A konečně se cítí šťastná.

Být učitelkou bylo odmalička jejím snem. Ale se 168 kg při výšce 166 cm Harriet Jenkins věděla, že by byla žákům jen pro smích. Odjakživa měla silnější postavu, ale cíleně přejídat se začala, až když těžce onemocněl její otec.

„Seděla jsem u jeho nemocniční postele s velkou tabulkou čokolády a pak jsem šla domů a slupla něco dalšího. Pustila jsem se do jídla, místo abych se vyrovnala se svými emocemi,“ vypráví Britka.

Otec zemřel a Harriet jedla dál. V osmnácti vážila více než 114 kg. Na univerzitě se zavírala v pokoji s pizzou a lahví vína. Když po ukončení studia chodila na pohovory kvůli práci, nemohla se vejít do slušného oblečení. Pak dostala nenáviděné místo v call-centru. Východisko z deprese nacházela opět v jídle.

Zhubla bez bandáže, jen vhodnou stravou a cvičením

Její rodina se obávala, že se ují k smrti, až si jednoho dne Harriet řekla dost. Chirurgickému bandážování žaludku se podrobit nechtěla, a tak přijala pozvání kamarádky do kurzu hubnutí. Díky cvičení a vhodné stravě ztratila za rok a půl více než polovinu své váhy.

„Můj život se úplně změnil, dosáhla jsem věcí, ve které bych nikdy nedoufala, jako je třeba mé vysněné povolání učitelky.“ Harriet Jenkins nyní váží necelých 73 kg, nosí velikost 38 a získala cenu za hubnutí pro rok 2010.

Autor: INT, fik, Kšim