Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Přezdívali jí 'Tlustá Steph', tak zhubla 50 kg

Stephanie se rozhodla, že zásadně změní svůj život a zhubne, a povedlo se jí to!
30. září 2010 | 11:42

Pětadvacetiletá Stephanie věděla, že je tlustá. Nedělala s tím ale nic. Pak si však všimla, že ji má kamarádka v telefonu uloženou jako "Tlustá Steph". To ji nakoplo. Angličanka během jednoho roku zhubla přes padesát kilogramů, prošla celkovou změnou vzhledu a je šťastná.

Stephanie Ledigo vážila 133,5 kilogramů. Kamarádi se jí od mala smáli. Byla nešťastná. Nikdy se však nedokázala přinutit k tomu, aby s tím něco udělala. Jednoho dne si však náhodou všimla, že její kamarádka ji má v mobilu pod přezdívkou "Tlustá Steph". Naštvala se na ni i na sebe a konečně začala něco dělat. Během jednoho roku zhubla skoro 51 kilogramů, nechala se obarvit na blond, našla práci svých snů a je šťastně zamilovaná. A se starými, posměvačnými kamarády už se nebaví.

Za permanentku do posilovny utratila šest set liber (přes sedmnáct tisíc korun). Další tisíce korun padly na kosmetiku a kadeřníky. Bitvu o radikální změnu svého životního stylu ale vyhrála a utracených peněz rozhodně nelituje.

Terč posměchu a závist kamarádkám

Když jí bylo devět let, vážila skoro 51 kilogramů. "Pamatuji si, jak obrovsky jsem si ve srovnání s dětmi v mém věku připadala," vypráví mladá žena.

"S přáteli jsme chodili na jídlo a dobře se u toho bavili, takže se mi přecpávání spojilo se zábavou. Utrácela jsem za jídlo pro kamarády mraky peněz, protože jsem byla šťastná, že jsem měla s kým jít ven. Když jsme ale někde byli, kluci se mi kvůli tloušťce smáli a já se pak večer přecpávala nezdravým jídlem z rychlého občerstvení," vzpomíná Stephanie.

Když jí bylo dvacet let, začala propadat depresím. "Podívala jsem se na své kamarádky, které nosily krátké sukně a vypadaly skvěle, a vevnitř jsem umírala. Nechávala jsem muže, aby se ke mně chovali příšerně, a stala se tím známá," pokračuje Steph, jejíž život se teď díky dietám a cvičení zásadně změnil.

Pláč a zoufalství

Po tvrdém prozření začala dodržovat přísnou dietu. Inspirovala se hubenými celebritami, které obdivovala. Na ledničku si nalepila jejich fotografie, aby si neustále připomínala, že už nikdy nechce zažít posmívání.

"Nikdy jsem se nevážila. Pak jsem zjistila, jak těžké je dodržovat dietu, a probrečela hodiny. Nevěděla jsem, jak je to hrozné a jak špatně vypadám," říká Steph.

"Snažím se jíst zdravější jídlo. Nejprve jsem jedla polévky a začala chodit cvičit. Denně jsem pila litry vody místo čaje, kávy a alkoholu. Také jsem omezila sacharidy. Váha šla rapidně dolů," vzpomíná mladá žena, která je se sebou nyní moc spokojená.

Změna od A do Z

Když zhubla a nalezla ztracené sebevědomí, rozhodla se pro celkovou změnu vzhledu: "Nechala jsem se obarvit na blond, udělat si umělé nehty a falešné opálení. Měla jsem malá ňadra, takže jsem si říkala, že nejsem zrozena proto, abych byla tlustá. Utratila jsem sedm tisíc liber za operace prsou.“

Začali se jí dokonce ozývat staří milenci, že by s ní chtěli spát. To ale Stephanie odmítla. Užívala si svých nových křivek a nových mužů, kterým se líbila.

"Je zvláštní, že mě v klubech někdo osloví a zeptá se, zda mu dám své telefonní číslo. I na Facebooku mi lidé píší, jak sexy vypadám na fotkách," říká pyšně Stephanie.

V červnu tohoto roku vyhrála konkurz na stylistku jedné kapely. S jejím basistou později začala i randit. Teď je konečně spokojená. Staré známé, kteří se jí kvůli kypré postavě posmívali za jejími zády, už nevídá a plnými doušky si užívá nový život, kterého docílila jen díky své píli a vytrvalosti.

"S přáteli jsme chodili na jídlo a dobře se u toho bavili, takže se mi přecpávání spojilo se zábavou. Utrácela jsem za jídlo pro kamarády mraky peněz, protože jsem byla šťastná, že jsem měla s kým jít ven. Když jsme ale někde byli, kluci se mi kvůli tloušťce smáli a já se pak večer přecpávala nezdravým jídlem z rychlého občerstvení," vzpomíná Stephanie.
Autor: INT, mivr, lenak