Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Reality show Štíhlí s Bleskem: Zhubněte a získejte tisíce!

Fotografie
6. února 2010 | 08:00

Tak to jsou ony. Pět žen, které se rozhodly zhubnout v nové reality show Štíhlí s Bleskem. Pod dozorem odborníků je čeká osmitýdenní kúra, na jejímž konci by měly mít nejméně o pět kilo méně.

Právě to je podmínka, aby mohly získat až 30 tisíc korun! Chcete se k nim přidat? Šestým soutěžícím můžete být právě vy!

Zatím pět odvážných žen se postavilo své nadváze čelem a chtějí to změnit. A navíc každé kilo dolů pro ně znamená nejméně tisícovku do kapsy. A vy budete u jejich velké proměny. Dva měsíce budou hubnout pod dohledem odborníků i vás, čtenářů. Dokážou to? Pokud máte chuť a kila navíc, zapojte se do boje s nadváhou s nimi.

„Snažím se zhubnout už několik let, ale bohužel to vždycky dopadne stejně. Shodím tak čtyři kila a pak přijde jo-jo efekt a všechno je zpět,“ říká Bohumila Sadílková (48) z Brna, která by se ze současných bezmála 83 kilogramů chtěla dostat na 65. Ví, že je to hodně, ale také je ochotna pro to mnohé udělat. Například se vzdát oblíbených sladkostí nebo třeba do zlata usmažených řízečků.

Helena Pokorná (26) z Prahy už od loňského léta zhubla zhruba 8 kilo na současných 62 kg. Hlavně proto, že při péči o prvorozeného syna se ani nezastavila. „Teď bych ale ráda shodila až dvanáct kilo a hlavně najela na rozumný stravovací režim.“

Chybí jí vůle

Ivana Palisová (37) z Březůvek na Zlínsku dlouho váhala, zda se má do reality show Blesku přihlásit. „Nebylo lehké rozhodnutí být veřejně na očích. Ale sama nemám pevnou vůli hubnout. Pokoušela jsem se o to několikrát. Marně. Když budu veřejně na pranýři, tak mě to jednoduše donutí,“ říká odhodlaně kadeřnice Ivana vážící 71 kg.

Realitní makléřka z Prahy Dana Malinová (45) v současnosti váží 89, jejím cílem je, aby se jednou postavila na váhu a ta jí ukázala hodnotu 76. Kvůli tomu je ochotna se vzdát i sladkého koláče, který tak ráda snídá.

Rychlý oběd

Pátou soutěžící je Jaroslava Stibůrková (45) z Říčan u Prahy, která pracuje jako soudní vykonavatelka, tedy exekutorka. „Mým největším problémem je, že kvůli práci často nestihnu obědvat, a tak to doháním nezdravým bílým pečivem s paštikou a podobně. No a večer si pak dám třeba smažený sýr,“ vypráví Jaroslava. Nyní má 95,1 kg, za úspěch by považovala, kdyby se po osmi týdnech dostala na 88 kg.


Chcete se přidat k této pětici žen, stát se šestým soutěžícím a vyhrát až 30 tisíc korun? Ještě se můžete přihlásit!

O co se hraje

Celkem se hraje o 30 tisíc korun, přičemž každý soutěžící, kterému se za osm týdnů podaří shodit nejméně pět kilogramů, získává 5000 Kč. Pokud někdo ze soutěže odstoupí, nebo se mu shodit nepodaří, na peníze nárok nemá a jeho částka je rozpočítána mezi ostatní. Zhubne-li tedy jen jediný soutěžící, odnese si celých 30 tisíc.

Jak dlouho

Reality show Štíhlí s Bleskem trvá osm týdnů, což je dostatečně dlouhá doba, aby zúčastnění shazovali kila pomalu, a tudíž zdravě. Osudy soutěžících můžete pravidelně sledovat v sobotním Blesku a také na internetové adrese www.blesk.cz. Jak vše dopadlo, se dozvíme v sobotu 3. dubna.

Metody hubnutí

O každého účastníka se stará specializované studio, které má s hubnutím dlouholeté zkušenosti. Na základě vstupního vyšetření nebo odborné konzultace je zvolen nejvhodnější postup, protože ne každá metoda se hodí pro všechny.

Jak se přihlásit

Pokud se chcete stát šestým soutěžícím, zdravě zhubnout a ještě získat sympatickou peněžní výhru, stačí do zítřka napsat e-mail na adresu dieta@blesk.cz. Měl by obsahovat základní údaje o vás, odkud jste, jaké jsou vaše míry a váhy, kolik a proč byste chtěli zhubnout. Nezapomeňte také připojit aktuální fotografii (nejlépe celé postavy) a telefonické spojení. Když budete mít trochu štěstí a vybereme vás, už příští týden začnete zdarma hubnout za asistence specialistů.


Jaroslava Stibůrková (45)

Exekutorka

489804:gallery:true:true

● Bydliště: Říčany u Prahy
● Výška: 175 cm
● Aktuální váha: 95,1 kg
● Velikost šatů: 48-50
● Cílová váha: 88 kg
● Cílová velikost: 46
● BMI: 31 (obezita 1. stupně)
● Míry: 111-103-117
● Obvod stehna: 71 cm
● Množství tuku v těle: 44,5 % (vysoký, průměr u žen jejího věku 30,9%)
● Stav: vdova
● Kdy nabrala kila: „Rozjedla jsem se hlavně po dětech. Asi před 15 lety  jsem se dostala až na 130 kg.“
● Nejoblíbenější a nejčastější jídla: „Ráda si zajdu na buřt z Václaváku.“
● Nejobvyklejší pití: „Neperlivá balená voda.“
● Jak se stravuje v průběhu dne: „V práci jsem neustále v pohybu a v terénu. Dělám si svačiny s sebou, protože nestíhám teplé obědy. K snídani jím například jogurt nebo housku. A v práci to většinou řeším nějakým pečivem s paštikou, večer si pak dám často něco teplého, mám ráda smažený sýr.“
● Sport: „Bohužel žádný, ale chodím na dlouhé procházky se psy.
● Proč se rozhodla zhubnout s Bleskem: „Líbí se mi, že budu hubnout pod dozorem odborníků.“
● Jaké diety a s jakým výsledkem už držela: „Nejdříve jsem si upravovala jídelníček sama a pak jsem dodržovala asi dva roky dělenou stravu a dostala jsem se ze 130 kilo na 82 kg.“
● Kolik chce shodit: 7 kg
● Jak přesně bude hubnout: Jaroslava bude shazovat kila v pražském poradenském centru NUTRA-BONA (www.nutrabona.cz). Pod vedením nutriční poradkyně se Jaroslava naučí správně stravovat (5krát denně) a posílí dostatečný pitný režim prostředkem Revitin. Dalším pomocníkem při dietě bude graciela (potlačuje hlad a působí proti stresu) a potravinový doplněk Nutra Bona symba + β glukany. Dvě svačiny denně Jaroslavě nahradí Linie Dieta. V centru také využije Jaroslava psychologickou pomoc.

Dana Malinová (45)

Realitní makléřka

489800:gallery:true:true

● Bydliště: Praha
● Výška: 167 cm
● Aktuální váha: 89 kg
● Velikost šatů: 48
● Cílová váha: 76 kg
● Cílová velikost: 44
● BMI: 32 (obezita 1. stupně)
● Míry:112-102-112
● Obvod stehna: 63 cm
● Množství tuku: 37,9 % (vysoký, průměr u žen jejího věku 30,9%)
● Stav: Vdaná
● Kdy nabrala kila: „Asi v 36 nebo 37 letech jsem začala přibývat na váze. Mám špatné stravování a pitný režim.“
● Nejoblíbenější a nejčastější jídla: „Mám ráda pečené kuře s bramborem a ryby.“
● Nejobvyklejší pití: „Voda z vodovodu.“
● Jak se stravuje v průběhu dne: „Snídám vždy něco sladkého, třeba koláček a kávu. K obědu si dám zrovna to, co vařím pro všechny, tedy například rajskou omáčku, guláš… a k večeři zeleninový salát. V průběhu dne si ještě někdy namažu rohlík s paštikou nebo máslem a salámem, ale do něj si sotva kousnu, rozdělím ho skoro celý mezi psy, kteří tak hladově koukají.“
● Sport: „Chodím často doma i na chalupě na dlouhé procházky v lese se psy.“
● Proč se rozhodla zhubnout s Bleskem: „Je to pro mě výzva. Vůbec jsem nepočítala, že mě vyberete.“
● Jaké diety a s jakým výsledkem už držela: „Vegetariánskou stravu, ale za měsíc jsem shodila jen 1 kg, a pak ještě dělenou stravu, tím jsem srazila  váhu o 3 kila.“
● Kolik chce shodit: 10 kg
● Jak přesně bude hubnout: Dana bude v péči pražského Studia pro ženy (www.studioprozeny.cz) a bude hubnout podle programu Metabolic balance®. Její dieta bude probíhat v několika fázích. Nejdříve podstoupí 3 pročišťovací dny. Potom začne držet dietu podle připraveného jídelníčku. Základ tvoří osobní jídelní plán, který je vyhotoven na základě laboratorních výsledků a údajů o zdravotním stavu. Dana bude jíst jen tři jídla za den, mezi kterými je vždy pět hodin pauza, kdy se pije hlavně čistá neperlivá voda.

Bohumila Sadílková (48)

Živnostnice

489799:gallery:true:true

● Bydliště: Čebín na Brněnsku
● Výška: 170 cm
● Aktuální váha: 82,9 kg
● Velikost šatů: 44 až 46
● Cílová váha: 65 kg
● Cílová velikost: 42
● BMI: 28,8 (nadváha)
● Míry: 108-100-115
● Obvod stehna: 62 cm
● Množství tuku v těle: 37,4 % (vysoký, průměr u žen jejího věku 30,9%)
● Stav: Rozvedená
● Kdy nabrala kila: „Po operaci kyčelního kloubu.“
● Nejoblíbenější a nejčastější jídla: „Rohlíky s máslem a salámem, řízečky, sladkosti, čokoláda.“
● Nejobvyklejší pití: „Čistá voda a káva.“
● Jak se stravuje v průběhu dne: „Snídaně: bílé pečivo s máslem a salámem, káva. Svačím pomeranč nebo jablko. Po jídle sí dám ještě zákusek nebo čokoládu. Večeři řeším rohlíkem se šunkou.“
● Sport: „Jednou týdně spinning.“
● Proč se rozhodla zhubnout s Bleskem: „Snažím se zhubnout už několik let. Shodím vždy čtyři kilogramy, ale nastane jo-jo efekt, kdy hmotnost vyletí z 80 na 84 kg a naopak. K hubnutí pod dohledem odborníka mě motivoval článek v Blesku.“
● Jaké diety a s jakým výsledkem už držela: „Diety jsem moc nedržela, spíše jsem omezila přísun sladkostí. Zhubnula jsem až čtyři kilogramy, ale váhu jsem většinou rychle zase nabrala.“
● Kolik chce shodit: 15 kg
● Jak přesně bude hubnout: O hubnutí Bohumily se bude starat dietoložka Kamila Poslušná z brněnské dietologické poradny Nutrivia (www.nutrivia.cz). „Budu se zajímat o to, co, kdy a v jakém množství paní Sadílková sní a vypije. Budu zjišťovat formy a objemy její pohybové aktivity,“ uvedla Kamila Poslušná. Součástí hubnoucí metody studia Nutrivia budou také odborné konzultace s fyzioterapeutem a psychoterapeutem. „Za slušný výsledek bych považovala úbytek váhy o 4 kg,“ doplnila dietoložka.

Helena Pokorná (26)

Na mateřské

489806:gallery:true:true

● Bydliště: Praha
● Výška: 156 cm
● Aktuální váha: 61,9 kg
● Velikost šatů: 40
● Cílová váha: 50 kg
● Cílová velikost: 36
● BMI: 25,5 (nadváha)
● Míry: 92-86,5-104,5
● Obvod stehna: 61 cm
● Množství tuků v těle: 32,6 % (vysoký, průměr u žen jejího 25,4 %)
● Stav: Vdaná
● Kdy nabrala kila: „Po porodu mi zůstalo 14 kg.“
● Nejoblíbenější a nejčastější jídla: „Smažený sýr, kuře, hranolky.“
● Nejobvyklejší pití: „Sodovky bez příchutě.“
● Jak se stravuje v průběhu dne: „Někdy jím dvakrát denně a jindy třeba celý den vůbec. Ale jsem rohlíková. Kolem 10. hodiny snídám například namazaný rohlík tatarkou se šunkou a sýrem a až mezi 15. a 16. hodinou obědvám. Někdy ještě ve 21:00 zaženu hlad rohlíkem a s vajíčkem natvrdo.“
● Sport: „2krát denně procházky s dítětem.“
● Proč se rozhodla hubnout s Bleskem: „Manžel objevil vaši reality show v Blesku, tak mi navrhl, ať to zkusím. Tak jsem vám napsala email."
● Jaké diety a s jakým výsledkem už držela: „Jedla jsem stejná jídla jako malý, ale nedělala jsem si malé porce. Pak jsem zkoušela jíst jedno jídlo denně."
● Kolik chce zhubnout: 5 kg
● Jak přesně bude hubnout: Helena bude hubnout s redukčním programem celodenní stravy DIET PLUS (www.dietplus.cz). Bude jíst stravu ze 14denního balíčku. Doplní ovoce, zeleninu a mléčné výrobky s probiotickou kulturou. Snídaně, svačiny, obědy a večeře bude mít předem připravené v krabičce nebo sáčku, který jen otevře a buď rovnou sní, nebo si porci ohřeje. K snídani si dá cereálie se syrovátkovým nápojem. K svačině pak tyčinku, 1 kus ovoce a čaj. K obědu si ohřeje jedno z hlavních jídel . K odpolední svačině si pak vezme sušenky a libovolný nízkotučný mléčný výrobek. K večeři si dá salát nebo polévku a zeleninu.

Ivana Palisová (37)

Kadeřnice

489805:gallery:true:true

● Bydliště: Březůvky na Zlínsku
● Výška: 164cm
● Aktuální váha: 71kg
● Velikost šatů: L
● Cílová váha: 60 kg
● Cílová velikost: S,M
● BMI: 26,5 (nadváha)
● Míry: 103-93-105
● Obvod stehna: 54 cm
● Množství tuku v těle: 33,8 % (vysoký, průměr u žen jejího věku 27,7%)
● Stav: Vdaná
● Kdy nabrala kila: „Před dvěma lety. Měla jsem problémy se štítnou žlázou a podstoupila operaci a přestala jsem cvičit.“
● Nejoblíbenější a nejčastější jídla: „Fazolky na smetaně, rajská polévka.“
● Nejobvyklejší pití: „Minerálky, obyčejná nebublinková voda, čaj, káva.“
● Jak se stravuje v průběhu dne: „Jím zásadně v poklusu a rychle při práci, a ne teplou stravu. Rohlík, pomazánky, saláty, salámy. Občas si něco přinesu ukuchtěného z domu. Většinou si u jídla ani nesednu.“
●Sport: „V současné době se rovná absolutní nule. Dříve jsem chodívala ráda na aerobik.“
● Proč se rozhodla zhubnout s Bleskem: „Sama nemám pevnou vůli hubnout. Když budu veřejně na pranýři, tak mě to jednoduše donutí.“
● Jaké diety a s jakým výsledkem už držela: „Dala jsem se na krabičkovou dietu. Zpočátku jsem hubla. Pak jsem se zastavila na určitých kilogramech. Ale dojídala jsem se a opět jsem váhu nabrala“
● Kolik chce shodit: 5 kg a více
● Jak přesně bude hubnout: Iva bude hubnout v Poradně pro výživu a  hubnutí Renaty Mičové ve Zlíně (www.hubnutizlin.cz). Ivana se naučí, jak má vypadat její jídelníček, aby hubla a udržela si váhový úbytek. Bude také cvičit. „Sestavíme jí jídelníček na základě rozboru zápisů jejího stravování. Musí obsahovat vše, co tělo potřebuje, jinak nebude nadbytečná kila pouštět. Iva musí změnit některé stravovací návyky, na to se těší,“ uvedla Renata Mičová.

Autor: bk