Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

V Americe se narodila zdravá paterčata!

4. srpna 2010 | 11:28

O víkendu se třicetileté ženě v Houstonu narodila paterčata. Matka musela podstoupit císařský řez, ale všechna miminka jsou zdravá a mají se k světu, i když přišla na svět o celých jedenáct týdnů před původním termínem. Mít paterčata je výjmečné. Na světě je jich pouze asi sto.

Děti Aaron, Priscilla, Matilde, Joel a Isaac jsou opravdu drobečkové. Váží pouze od 1,3 do 1,8 kilogramu. Na svět jim pomáhalo neuvěřitelných dvacet tři doktorů, kteří k tomu potřebovali dokonce dva operační sály. V nemocnici si paterčata ještě pobudou šest až osm týdnů.

Jednoho už mají doma

Veronica Realová-Mayorgaová s manželem Enriquem už dokonce jedno dítě mají - osmiletého chlapce Fernanda. Posledních pět let se pár snažil pořídit mu sourozence. Nakonec se povedlo hned pětinásobně. Možná také právě proto, že žena užívala léky na podporu plodnosti.

Malý Fernando se na své nové sourozence už moc těší. Chce je učit plavat a hrát fotbal. Starosti mu ale dělá jediné - že miminka budou v noci křičet, což ho bude budit a on se nevyspí, uvedl server WFAA. Jestli má z nových potomků takovu radost i jejich tatínek Enrique, lze odhadnout.

Autor: tn.cz, mivr, amp