Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Děsivé! Týrají své dcery kvůli slávě

21. června 2011 | 06:00

Ze svých dětí dělají vzhledem posedlé, umělé "barbíny". Zmalované pětileté holčičky v princeznovských šatech předvádějí jak cvičené "opičky". To vše proto, aby uspěly v soutěžích krásy a měly šanci dostat se do světa šoubyznysu.

Šestiletá Eden Wood je jednou z účastnic již šestého ročníku americké reality show Toddlers & Tiaras, která sleduje každodenní přípravy malých děvčátek na soutěž krásy. Eden patří mezi ty nejúspěšnější. Je velkou favoritkou. Matka ji na hvězdnou dráhu připravuje už od čtrnácti měsíců. Podobně je na tom i její soupeřka, pětiletá Mackenzie Meyers, ze které chce její maminka mít slavnou zpěvačku.

Eden musí být prostě dokonalá. Perfektně nalíčená, učesaná a vždy s úsměvem na rtech...
Autor: Facebook

Tyhle holčičky nikdy nezažijí bezstarostné dětství. Jejich den se skládá z nacvičování choreografie vystoupení, zkoušek kostýmů, nácviku dokonalé chůze na podpatcích i ladných pohybů. A samozřejmě nechybí ani epilace voskem, aplikace umělých řas, každodenní úprava účesu, líčení, lakování a úprava nehtů na nohou i rukou a pózování fotografům.

Eden musí být prostě dokonalá. Perfektně nalíčená, učesaná a vždy s úsměvem na rtech...
Autor: Facebook

Šílené matky si prostřednictvím svých dětí plní sny. Jsou pro úspěch svých dcer schopny udělat cokoliv. Neúměrně je přetěžují. Jejich život je jedna velká show. Nevadí jim, že jejich holčičky zažívají stres, jsou bez nálady, často pláčou. Musí se stále usmívat, jen aby mamince udělaly radost. Hlavně, že je dcera známá. Vždyť jejich cílem je, aby si jich všiml někdo od filmu.

Eden musí být prostě dokonalá. Perfektně nalíčená, učesaná a vždy s úsměvem na rtech...
Autor: Facebook

Nelitují ani vysokých částek, které musí za kostýmy, přípravu i cestování vynaložit. "Utratili jsme už více než sto tisíc dolarů (v přepočtu téměř dva miliony korun). Ve výhrách se nám vrátilo jen čtyřicet až padesát tisíc. A to Eden patří k nejúspěšnějším. Je to extrémně drahý sport, ale my ho milujeme," prozradila v jednom z rozhovorů Mickie Wood, matka roztomilé Eden.