Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Život v Domě snů: Nadšení i samota

20. prosince 2009 | 05:00

Vítězové reality show TV Nova Dana a Jan mají za sebou prvních pár dní života ve vile za 13 milionů korun. Jak se jim v ní žije?

Dům snů ze známé reality show TV Nova už má více než týden své majitele, modrý tým Honzu a Danu. A zdá se, že bydlení v přepychové stavbě se jim zdá bez chybičky. Tedy téměř.

Pár drobných vad na kráse domu už stihl vítězný pár objevit. Jedná se však o drobnosti a celá rodina je z prvních pár dní v domě nadšená. Hlavně z dětí, Adámka a Valerie, září ohromná radost. „Připadám si tu pořád jako na návštěvě,“ přiznává Honza. Za čtyři dny tu oslaví první Vánoce, na které se sjede celá rodina.

Honza a Dana vyhráli luxusní vilu v Želivci u Prahy ve středu 9. prosince. Ještě ten večer si do ní nastěhovali věci. Na nové bydlení si teprve zvykají, a i když jsou z něj nadšeni, najde se pár věcí, které jim začínají trochu vadit. Honza si stěžuje, že v domě chybí rychlé internetové připojení, a Daně se nelíbí, že jejich dům je na samotě. „Jak je to tady v okolí prázdný, tak když je manžel v práci a já tu jsem sama, není to úplně příjemný pocit,“ přiznává Dana. „Těším se, až se v okolí zastaví parcely a bude tady někdo s námi bydlet.“

Další věcí, na kterou si Honza a Dana zvykají, jsou časté návštěvy zvědavců. Na domek a jeho nové majitele se jezdí koukat lidé z celé republiky. „Hlavně o víkendu se sem jezdili lidé jen tak podívat. Naposledy jsme tu měli třeba návštěvu z Vraclavi od Vysokého Mýta,“ řekla Nedělnímu Blesku Dana.

Dům prověřuje zima
Až na malé drobnosti nemá dům jinak žádnou chybičku. Jeho kvalitu prověřily i mrazy a první sníh. Zatímco venku vládnou minusové teploty, uvnitř je v každé místnosti krásné teplo. „Na zimu si stěžovat určitě nemůžeme,“ říká Dana s úsměvem.

Teplo skvěle udržují i podlahy po celém domě. Pohodlně se po nich dá chodit i bosýma nohama. „Je to díky kvalitní technologii,“ tvrdí Honza.

Z nového bydlení jsou nadšené i děti, Adámek a Valerie. Ty však oceňují jinévěci než kvalitní stavební materiály. „Už jsem si venku vyzkoušela houpacího koníka,“ pyšní se Valerie. Adámek zase ukazuje svůj prostorný pokoj a chlubí se autodráhou, kterou uprostřed něj postavil.

Na Vánoce bude plno

Co v domě v těchto dnech na první pohled ještě chybí, je nějaká vánoční výzdoba. Ustrojení vánočního stromečku si rodina nechává na poslední chvíli. Cukroví vypustí úplně. „Babičky a maminky se o cukroví snad podělí,“ usmívá se Dana. „Vánoce jinak budem slavit tady. Přijedou moji a Honzovi rodiče, snad i Honzův brácha, vůbec poprvé budeme slavit všichni takhle dohromady.“

I když se celá rodina na svátky velmi těší, ještě víc očekává letní počasí. „Už bychom totiž chtěli vyzkoušet bazén,“ dodává Dana.

Autor: Jan Horák
Video se připravuje ...