Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Branky, body, kokoti: Malý prsa? Zakázat! Práce pro holky pořád za míň peněz

Video se připravuje ...
Branky, body, kokoti: Malý prsa? Zakázat! Práce pro holky pořád za míň peněz
VIDEO: BPŽ/Karel Dlabač
15. září 2018 | 12:00

Hledáte si práci nebo brigádu? A chcete dostat o pětinu míň, pokud jste ženy? Asi ne, ale přesto se to pořád děje. Nám se to fest nelíbí. Stejně jako pitomá pravidla tenisové federace, která nutila hráčky na rozdíl od kolegů převlékat se někde ve sklepě. Prasák týdne tentokrát míří za moře. Ordnung muss sein!

Spousta mužů zase předvedla výkony, za které by si zasloužili nominaci do našeho pořadu. Ale protože měříme všem stejně, je fér říct, že ženy nezůstávají pozadu. Proto jsme prasáka týdne daly slavné germanistce Avital Ronell. Ani ne tak za obtěžování studenta, ale hlavně za to, co předvádí teď! Jo a tu ruskou reklamu na bytové komplexy, tu si dejte taky. 


Podpořte náš pořad v hlasování o Křišťálovou lupu. Do prvních tří kategorií bychom se asi vešli, ovšem nominace za Original Video by potěšila tuplem!

Nominovat můžete zde.

Mimochodem během dosavadních dvanácti ročníků se do užšího výběru osobností českého internetu dostalo 65 jmen - a z toho jen 8 byly ženy. Takže každý hlas na síti se hodí!

Věcí, které nás rozčilujou, je spousta, a článků na tohle téma jakbysmet. Něco tu ale chybí! Pořádný ženský hlas, který bez okolků a autocenzury řekne, co si doopravdy myslíme. A pořádně nahlas! Mluvíte o tom s kámoškami u vína? My to v pořadu Branky, body, kokoti řekneme tak, aby to slyšeli všichni!

Možná máte pocit, že ženy  ve vyspělých zemích v 21. století nemají za co bojovat. Je nám teplo, že jo, a hlavně že nás chlap nebije a do hospody koneckonců chodí všichni. Ale tohle si mohly říkat i naše předchůdkyně, a jen díky nim volíme a nemusíme chodit po ulici s guvernantkou! Nejde přitom jen o feminismus a o to, čím nás štvou muži, protože v našem pořadu Branky, body, kokoti to klidně osolíme i ženám, které nám míč nikdy nepřihrají.

Sledujte nás taky na Instagramu:

Ostatní díly pořadu Branky, body, kokoti najdete ZDE >>>

Autor: red
Video se připravuje ...