Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Leonardo DiCaprio slaví 42. narozeniny: S kým chodí, jak je na tom psychicky a čemu se věnuje?

11. listopadu 2016 | 06:00

Tento americký herec je mužem mnoha tváří. Dnes slaví své 42. narozeniny. Co jste o hollywoodském fešákovi nevěděli? A jak s ním jde čas?

To, že Leonardo DiCaprio (42) zraje jako víno, je stará věc. S každým rokem je charizmatičtější a vrásky mu vůbec neubírají na sex-appealu, právě naopak. Ale abychom Leonarda jen nevychvalovaly, střídají se u něj období, kdy o sebe dbá, a kdy naopak přibírá a tvář má zarostlou vousy – asi tak, jako vypadal ve filmu Revenant.

Přestože by mu hereckou kariéru mohl kdejaký herec závidět, zaslouženého Oscara se dočkal až tento rok, a to právě za výše zmiňovaný trhák. Co se týče jeho osobního života, zálibu má především v blonďatých kráskách, nejlépe modelkách. Randil například s Bar Rafaeli (31), Blake Lively (29) a v roce 1998 tvořil pár i s Evou Herzigovou (43). V současnosti randí s Ninou Agdal (24), která je, jak jinak, modelkou Victoria´s Secret. 

Co jste o Leovi ještě nevěděli?

Jeho matka ho pojmenovala Leonardo, protože když ho čekala, byla zrovna v Itálii v muzeu a prohlížela si obraz od Leonarda da Vinci, když ji poprvé kopl.

Ve filmu Letec (2004) ztvárnil postavu, která se potýkala s obsedantně-kompulzivní poruchou. Ve skutečnosti s tou samou psychickou poruchou bojuje i sám Leonardo. Řekl, že celý svůj život cítí nutkavou potřebu několikrát procházet dveřmi a musí stoupnout na každou skvrnu od žvýkačky, kterou vidí na chodníku.

Leonardo vlastní svou vlastní značku fair trade kávy. V konkurzu na roli Jacka v Titaniku porazil Christiana Balea (42). Jak by asi vypadala jeho filmová kariéra, kdyby roli nezískal? Přežil útok žraloka a málem se zabil při seskoku padákem, který se mu neotevřel, naštěstí ho zachránil instruktor. 

Kromě herectví se poslední dobou angažuje v osvětě ochrany životního prostředí. Stal se hlavní postavou dokumentu z dílny National Geographic s chmurným názvem Je s námi konec?. Snímek informuje o současných klimatických změnách a o tom, jak předejít jejich dopadům na náš život.

Video se připravuje ...
Leonardo DiCaprio v The Ellen Show mluví o svém novém dokumentu • VIDEO: Youtube.com/TheEllenShow/BPŽ

Prohlédněte si fotogalerie, jak jde s Leonardem DiCapriem čas! 

Autor: luh